World Forum The Hague garandeert een succesvolle uitvoering van internationale en hoogwaardige beveiligde evenementen op een persoonlijke manier

World Forum is een locatie met oneindig veel mogelijkheden en ruim vijftig jaar ervaring in het organiseren van evenementen. Tijdens het organiseren en hosten van events werken we als organisatie altijd vanuit onze speerpunten: Safety & Security, Vitaliteit, Duurzaamheid en Educatie. We zijn voorloper op het gebied van Safety & Security, investeren in vitaliteit van onze medewerkers en bezoekers, hebben een uitgebreid MVO-beleid en doen er alles aan om te allen tijde onze kennis over te dragen en te investeren in educatieve projecten.

Bedrijfscultuur World Forum The Hague 

World Forum heeft een cultuur waar sprake is van gelijkwaardigheid, ongeacht seksuele geaardheid, religie, afkomst en de positie binnen het bedrijf. Functietitel en senioriteit zijn ondergeschikt aan verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid en vrijheid zijn bij één ieder in balans.
Leidinggevenden binnen World Forum worden geacht een stijl van “dienend leiderschap” toe te passen, waarbij de gezamenlijke doelstelling centraal staat.

Veiligheid
Binnen World Forum moet iedereen zich veilig kunnen voelen door er zeker van te kunnen zijn dat er met het individu wordt gesproken en niet over het individu wordt gesproken. Omdat we samen aan onze visie werken is het noodzakelijk dat we als collega’s over onze schaduw kunnen stappen en elkaar durven aan te spreken op welke handelingen en acties dan ook.

Vitaliteit
Wij streven naar een goede werk en privé balans en faciliteren zoveel mogelijk een gezonde levensstijl.

Vrijheid
Bij World Forum voelen mensen zich vrij om zich te ontwikkelen, initiatief te nemen, met hun omgeving te sparren en in zelfstandigheid het werk in te delen. Er van bewust zijnde dat je onderdeel bent van een team. Bij World Forum sturen wij aan op resultaten en niet op de wijze waarop deze bereikt worden.

Verantwoordelijkheid
Collega’s worden geacht zelf hun verantwoordelijkheid te nemen voor de indeling van hun werk, goede communicatie, integer handelen en daarmee de kernwaarden te beschermen.

Aanspreekcultuur
De basis van aanspreken is vertrouwen. Vertrouwen dat de ander dezelfde professionaliteit en hetzelfde doel nastreeft als dat jij nastreeft. Begin bij aanspreken niet met veronderstellen maar met het stellen van vragen. Het ontvangen van feedback is iets dat wij altijd moeten leren waarderen. Het gaat altijd om de inhoud en niet om de persoon.

Wij streven er naar om een cultuur te creëren waarin de verschillen van de diverse collega’s (kennis, inspiratie, ervaring, vakmanschap, out-of-the-box) worden erkend als complementair waardoor we samen nog meer synergie bewerkstelligen. In je eentje ben je sneller, samen kom je verder.

Ons DNA

Persoonlijke Aandacht
Binnen World Forum hebben wij aandacht en zorg voor elkaar als collega’s. Naar de klant zetten we de extra mile, waarin we datgene doen voor de klant wat op maat is en belangrijk voor deze specifieke klant.

Toewijding
Gezamenlijke toewijding aan het uitvoeren van onze missie. We leggen de lat hoog als het gaat om inzet en enthousiasme hiertoe.

Ervaring
Ervaring is tweeledig. Allereerst doelen wij hier op de ervaring die alle collega’s bij elkaar hebben, wat ervoor zorgt dat wij als team van toegevoegde waarde zijn voor de klant.

Daarnaast doelen wij op de ervaring, de beleving, die wij creëren voor de klanten en gasten. Deze ervaring willen wij continu overtreffen door te ontzorgen en te verrassen.

Nieuwsgierig
Door nieuwsgierig te zijn, is het mogelijk om gezamenlijk een nog beter resultaat te behalen, dat leidt tot tevredenheid van een ieder. Het helpt ons om voorop te lopen met ontwikkelingen in de markt wat ondersteunend is aan onze visie.

Missie en visie

Missie: “Je mag ons elke dag wakker maken om te verbinden, ontzorgen, verrassen en te groeien.”

Visie: “World Forum The Hague garandeert een succesvolle uitvoering van internationale hoogwaardige beveiligde evenementen op een persoonlijke manier.”

World Forum is een locatie met oneindig veel mogelijkheden en ruim vijftig jaar ervaring in het organiseren van evenementen. Tijdens het organiseren en hosten van events werken we als organisatie altijd vanuit onze speerpunten: Safety & Security, Vitaliteit, Duurzaamheid en Educatie. We zijn voorloper op het gebied van Safety & Security, investeren in vitaliteit van onze medewerkers en bezoekers, hebben een uitgebreid MVO-beleid en doen er alles aan om te allen tijde onze kennis over te dragen en te investeren in educatieve projecten.
Lees hier meer over onze focus gebieden.

"Wij richten ons op de ervaring, de beleving, die wij creëren voor onze klanten en gasten. Deze ervaring willen wij continu overtreffen door te ontzorgen en te verrassen."

Expo | World Forum

Over onze locatie

World Forum is een full-service congreslocatie in Den Haag. Tussen stad en strand heeft World Forum The Hague een ideale locatie en is daarnaast goed bereikbaar. De unieke combinatie van een multifunctioneel auditorium, 35 break out ruimtes en 12.000 m2 exporuimte maken World Forum de perfecte locatie voor elk type evenement.

Certificering
Erg trots zijn wij op onze diverse certificaten:

Jaarlijks publiceren wij het duurzaamheidsverslag, dit kunt u hier lezen. De uitgangspunten in dit verslag zijn: ‘Think green, think people, think local, think safe.’

GL events
Sinds 2009 is GL events, een Frans bedrijf, verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie van World Forum. GL events is al ruim 40 jaar een belangrijke speler binnen de internationale congres- en evenementenbranche. Wereldwijd exploiteren zij congreslocaties.

 

Gemeente Den Haag
De gemeente Den Haag is in juli 2013 wederom eigenaar geworden van het gebouw World Forum. Gezamenlijk met de stad Den Haag wordt bij World Forum de nadruk gelegd op het binnenhalen van grote internationale congressen.

Geschiedenis
In 1969 werd World Forum, toen nog bekend als het Nederlands Congresgebouw, officieel geopend in het bijzijn van onder andere Prins Bernhard. Het gebouw werd ontworpen door architect Jacobus Johannes Pieter Oud in de stijl van het Nieuwe Bouwen of Functionalisme, wat zeer modern was voor de jaren zestig.

Het Haagse congrescentrum verwierf door de jaren heen grote, internationale bekendheid door het huisvesten van het North Sea Jazz Festival, dat van 1976 tot en met 2005 op deze locatie plaatsvond. Artiesten als Miles Davis, Dizzy Gillespie, Lionel Hampton en Candy Dulfer traden hier op. Maar ook grootheden als Neil Armstrong, Kofi Annan, Bill Gates, Hillary Clinton en Barack Obama spraken tijdens grote, internationale congressen van topniveau in World Forum.

King Willem-Alexander | World Forum

Hosting the World!

Alle ruimtes bevinden zich rondom het middelpunt van het gebouw, het Atrium, dit geeft ieder evenement in World Forum The Hague een geweldige flow!