Duurzaamheidsbeleid World Forum

World Forum The Hague is zeer actief op het gebied van duurzaamheid. Zo is World Forum lid van de UN Global Compact en MVO Nederland en beschikken we over meerdere certificaten. Het duurzaamheidsbeleid van World Forum is opgedeeld in een vijftal programma’s: Think Green, Think People, Think Local, Think Ethic en Think Safe. Binnen deze programma’s worden jaarlijks doelen gesteld en diverse initiatieven ontwikkeld.

Certificeringen en lidmaatschappen

World Forum The Hague is al jarenlang actief op het gebied van duurzaamheid.  World Forum is ISO 20121 gecertificeerd en in het bezit van de Gouden Green Key.

Certificeringen

ISO 20121
ISO 20121 is ontwikkeld voor de evenementensector en is bedoeld om duurzaamheid prioriteit te geven bij het organiseren van evenementen. De norm houdt rekening met de locatie, cultuur en demografische gegevens van een evenement.

Green Key 
Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.  Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties.

Healthy Venues
Sinds januari 2023 zijn wij een Healthy Venue. Wij zijn de eerste evenementen locatie in Nederland die dit keurmerk heeft behaald, en de 9de van de wereld. Healthy Venues is een keurmerk die wordt uitgegeven door de World Obesity Federation.
Het keurmerk stimuleert locaties om gezonde opties aan te bieden aan gasten en werknemers, en zo de negatieve gezondheid impact te minimaliseren. Wij zijn toegewijd om gasten en evenementenorganisaties gezonde voedingsopties aan te bieden. Daarbij promoten wij fysieke activiteiten. Lees hier meer.

Lidmaatschappen

UN Global Compact
Het United Nations Global Compact is een niet-bindend pact van de Verenigde Naties om bedrijven en firma’s wereldwijd aan te moedigen om duurzaam en sociaal verantwoord beleid te voeren, en om verslag uit te brengen over de uitvoering ervan. World Forum is als organisatie aangesloten bij de UN Global Compact. Hiermee implementeert World Forum de tien principes, zoals de Verenigde Naties die uitdraagt, in de bedrijfsvoering van elke dag. Tien principes op het gebied van de pijlers mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding.

MVO Nederland
MVO Nederland is de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. Het is een netwerk van partners dat samen innoveert en implementeert om de nieuwe economie te bereiken. De nieuwe economie is een toekomstbestendige. Alleen in die economie kunnen ondernemers blijven ondernemen. Daarom is het bereiken daarvan het doel van MVO Nederland. De nieuwe economie is klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens. Ondernemers nemen met MVO Nederland een aandeel in de nieuwe economie en maken zo hun bedrijf toekomstbestendig. MVO Nederland ondersteunt ondernemers door innovatie met onverwachte samenwerkingen mogelijk te maken. En door via belangenbehartiging bij overheden en financiers de juiste condities te creëren, in Nederland én Europa. World Forum is aangesloten bij het netwerk van MVO Nederland.

Meer informatie over World Forum en duurzaamheid kunt u terugvinden in ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag.

ISO logo duurzaamheid World Forum The Hague ISO 9001 Duurzaamheid Word Forum The Hague