Duurzaamheidsbeleid World Forum

Think Green, Think People, Think Local, Think Ethic en Think Safe.

World Forum The Hague & Duurzaamheid

World Forum The Hague is zeer actief op het gebied van duurzaamheid. Zo is World Forum al jaren gecertificeerd met de Gouden Green Key en beschikt het sinds 2018 tevens over de ISO20121 certificering. Het duurzaamheidsbeleid van World Forum is opgedeeld in een vijftal programma’s: Think Green, Think People, Think Local, Think Ethic en Think Safe. Binnen deze programma’s worden jaarlijks doelen gesteld en diverse initiatieven ontwikkeld. Onderstaand een selectie hiervan:

  • Watertapkranen Dunea

World Forum is een samenwerking aangegaan met Bezoekers van World Forum kunnen gratis en onbeperkt kraanwater tappen uit vijf watertapkranen van Dunea. Hiermee wordt er in World Forum geen water meer uit (plastic) flessen geschonken en verkocht.

  • De Haagse Zwam

World Forum heeft van de gebruikte koffiedik een circulair proces gemaakt samen met de Haagse Zwam. Het gebruikte koffiedik wordt verzameld en gebruikt als kunstmest voor oesterzwammen. Deze oesterzwammen worden vervolgens verwerkt in een ragout die gebruikt wordt voor een vegetarische snack: bitterballen. World Forum serveert deze hapjes tijdens evenementen.

  • Klimaatfonds Den Haag

World Forum probeert de CO2 uitstoot van de organisatie zoveel mogelijk te beperken. De CO2 die de organisatie uitstoot wordt lokaal gecompenseerd via Klimaatfonds Den Haag.

  • War Child

World Forum is al jaren Business Friend van War Child, omdat de ambities van deze organisatie sterk overeenkomen met de visie, waarden en speerpunten van World Forum. World Forum zet zich op diverse manieren in om een bijdrage te leveren voor War Child.

  • JINC

World Forum is partner van JINC, een landelijke organisatie die vmbo-leerlingen door middel van bliksemstages en coachingsprogramma’s voorbereid op hun studiekeuze en het bedrijfsleven door samenwerkingen met scholen en bedrijven.

  • Alliantie Toegankelijk Den Haag

World Forum heeft zich aangesloten bij Alliantie Toegankelijk Den Haag. In deze alliantie wordt er gezamenlijk gewerkt aan een toegankelijke en inclusieve stad zonder fysieke, sociale en digitale drempels. Een stad waarin iedereen zich welkom voelt en mee kan doen.

World Forum The Hague beschikt over de volgende certificeringen op het gebied van duurzaamheid en is lid van deze organisaties:

Meer informatie over World Forum en duurzaamheid kunt u terugvinden in ons jaarlijkse duurzaamheidsverslag.