World Forum The Hague implementeert NineID als eerste congreslocatie ter wereld

Den Haag, Nederland – World Forum The Hague en NineID zijn een samenwerking aangegaan. Hiermee zijn zij de eerste congreslocatie ter wereld die gebruik maakt van het platform van NineID. Deze beveiligingstechnologie stelt de congreslocatie in staat om de veiligheid en de toegang tot het gebouw verder te optimaliseren.

World Forum The Hague heeft altijd al een sterke focus gehad op Safety & Security en heeft voortdurend geïnvesteerd in nieuwe technologieën en processen om de veiligheid van haar bezoekers te waarborgen. De implementatie van NineID is de nieuwste stap en onderstreept de toewijding van World Forum The Hague aan de veiligheid en beveiliging van haar gasten, team en leveranciers.

NineID zorgt ervoor dat alle benodigde informatie zoals trainingen, veiligheidschecks, vergunningen, identiteitsbewijzen en certificaten van bezoekers, aannemers en werknemers verzameld wordt nog voor ze de site bezoeken. Wanneer een persoon geverifieerd en gecontroleerd is, wordt er toegang geven tot het gebouw door middel van biometrische gezichtsauthenticatie, QR-codescanning of mobiele telefoonauthenticatie.

World Forum’s implementatie van NineID’s platform heeft bijgedragen aan hun positie als meest veilige evenementenlocatie wereldwijd. De mogelijkheid van het platform om bezoekersinformatie voorafgaand te verzamelen en efficiënt te beheren heeft het risico op ongeautoriseerde toegang en andere potentiële veiligheidsrisico’s verminderd.

Marije Bouwman, Deputy General Manager, Director of Operations, Safety & Security World Forum The Hague. ‘‘We zijn er trots op dat wij de eerste congreslocatie ter wereld zijn die NineID heeft geimplementeerd. Safety & Security is al ruim tien jaar ons belangrijkste speerpunt en wij staan wereldwijd bekend als dé locatie waar hoogbeveiligde evenementen veilig kunnen plaatsvinden. Om die positie te behouden moet je je blijven ontwikkelen. Het systeem biedt niet alleen meer veiligheid en gemak voor onze externe bezoekers bij toegang tot onze locatie, maar maakt het ook mogelijk om sneller en efficiënter te reageren op mogelijke incidenten. We zijn ervan overtuigd dat NineID een belangrijke stap is in het waarborgen van de veiligheid van ons team, onze gasten en onze suppliers.’

De samenwerking tussen NineID en het World Forum The Hague betekent een nieuwe standaard voor veiligheid en beveiliging in de evenementenindustrie.

“Het mogelijk maken van een veiligere en meer beveiligde wereld is onze missie bij NineID. Door onze samenwerking met World Forum The Hague hebben we de toegangsstromen voor evenementenlocaties getransformeerd. Samen herdefiniëren we de industrienormen en hebben we een blijvende wereldwijde impact op de veiligheid en beveiliging van evenementen.- Roy Jeunen, Co-Founder of NineID

Marije Bouwman: ‘Het is voor ons de ultieme vorm van hospitality. We verwelkomen zoveel verschillende gasten in ons ‘huis’, dan moet je een veilige omgeving kunnen garanderen.’

Nine ID x World Forum