World Forum The Hague en Haagse Zwam creëren samen een vegetarische bitterbal van gebruikte koffiedik

Elke dag worden er wereldwijd meer dan twee biljoen kopjes koffie gedronken. Het meeste koffiedik dat gebruikte wordt voor de kopjes koffie wordt weggegooid, jaarlijks zo’n zes miljoen ton.

World Forum The Hague is altijd op zoek naar nieuwe manieren om haar impact op het milieu te verminderen. Daarom konden ze de kans om samen te werken met de Haagse Zwam niet laten lopen. World Forum The Hague en de Haagse Zwam gaan samen een spannend proces aan waarbij alle gebruikte koffiedik verzameld wordt, en wat normaal afval is, gebruikt wordt als kunstmest voor oesterzwammen.

De zwammen zullen vervolgens verwerkt worden in een ragout die gebruikt wordt voor een heerlijke vegetarische snack: bitterballen. World Forum zal deze overheerlijke hapjes serveren aan de klanten. In aanvulling op een prachtig circulair initiatief is dit proces ook gebaseerd op maatschappelijk verantwoord ondernemen, omdat de hele productie en het algemeen management van de Haagse Zwam geregeld wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kijk voor meer infomatie over de Haagse Zwam op: https://haagsezwam.nl/.