XXL-vaccinatielocatie World Forum open voor de boosterprik

22 december 2021 - Den Haag. GGD Haaglanden opent morgen een XXL-vaccinatielocatie voor boosterprikken. Door ingebruikname van de locatie World Forum kunnen in de regio 15.000 boosterprikken per dag worden gegeven. De minister van VWS wil dat voor eind januari iedereen boven de 18 jaar een boosterprik krijgt. Met de opening van de nieuwe XXL-vaccinatielocatie kan GGD Haaglanden aan deze opdracht voldoen.

XXL

World Forum is een zogenoemde XXL-locatie. De locatie heeft een oppervlakte van 3,5 duizend vierkante meter. Door de grootschalige opzet kunnen meer mensen sneller worden geprikt.

Zeven locaties voor boosterprik

GGD Haaglanden is in volle operatie om de boosterprik te geven. Een boosterprik is mogelijk op een van de zeven vaste locaties in Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Rijswijk en ’s-Gravenzande. De priklocaties zijn ook tijdens de feestdagen open. Tijdens de feestdagen gelden aangepaste openingstijden. Een overzicht van locaties en openingstijden vindt u hier.

Robert Schaafsma, plaatsvervangend DPG: “We draaien nu op volle toeren. GGD Haaglanden en alle andere GGD’en in Nederland werken hard om iedereen die daarvoor aan de beurt is een boosterprik te geven. Ik roep iedereen op om deze extra bescherming te halen, voor jezelf en je naasten. Laten we voor elkaar blijven zorgen, zeker in deze tijd.”

Alleen op afspraak

Afspraak maken

Op de website van de Rijksoverheid kunt u bekijken of uw geboortejaar aan de beurt is. Is uw geboortejaar aan de beurt? Maak dan nu een afspraak. Dit kan online. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.  Bent u digitaal niet zo vaardig? Vraag iemand om u te helpen, of gebruik de uitlegfilm. Deze vertelt u stap voor stap hoe u online een afspraak maakt. Het heeft géén zin een afspraak te maken als uw geboortejaar nog niet aan de beurt is. De ingeplande afspraken worden iedere dag gecontroleerd.

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden voor de boosterprik:

  • U kunt deze extra prik halen vanaf 3 maanden na uw laatste coronavaccinatie (en het moment waarop u dus volledig gevaccineerd was). Of 3 maanden na uw laatste besmetting met covid-19.
  • U bent thuiswonend. Als u in een zorginstelling woont, hoeft u geen contact op te nemen met GGD Haaglanden. U krijgt dan een uitnodiging via uw instelling en wordt daar gevaccineerd.
  • U krijgt uw extra prik twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

Eerste en tweede prik

Voor het halen van de eerste of tweede prik blijft vrije inloop mogelijk op een aantal locaties in de regio. Klik hier