World Press Freedom Conference genomineerd voor Gouden Giraffe event award

Op 9 en 10 december vond de World Press Freedom Conference in digitale vorm plaats. Volledig online via een interactief platform met livestreams vanuit het World Forum The Hague. WPFC 2020 is officieel genomineerd voor een Gouden Giraffe event award!

Het thema van WPFC 2020 was ‘Journalism without Fear or Favour’, een uitdrukking van Adolph S. Ochs, oprichter van de New York Times. We moeten we blijven opkomen voor vrije, veilige en onafhankelijke media en de journalistiek beschermen tegen nieuwe en bestaande vormen van ongewenste controle, druk en invloed. Nu de onafhankelijkheid, veiligheid en vrijheid van de media in zoveel landen onder vuur ligt, en de Covid-19-pandemie duidelijk maakt hoe belangrijk goed functionerende media zijn, is het relevanter dan ooit om op te komen voor persvrijheid.

Ruim 7.000 mensen hebben de conferentie gevolgd en er zijn tijdens WPFC 2020 verschillende nieuwe initiatieven gestart om journalisten wereldwijd te beschermen.

World Forum The Hague feliciteert de opdrachtgevers UNESCO en het ministerie van Buitenlandse Zaken en alle partners die aan deze belangrijke, indrukwekkende conferentie hebben meegewerkt met deze mooie nominatie!

Bekijk hieronder de Wrap Up video van World Press Freedom Conference 2020.