World Forum The Hague gaat lokaal CO2 compenseren met het Klimaatfonds

2 december 2021 - Den Haag. Evenementenlocatie World Forum The Hague heeft met het Klimaatfonds een overeenkomst getekend om vanaf 2022 de CO2-uitstoot van de organisatie lokaal te compenseren. Het Klimaatfonds steunt met de financiële bijdrage van het World Forum lokale energiebesparingsprojecten in Den Haag. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op het dak van een school.

De wens om lokaal te compenseren 

Voor World Forum The Hague is duurzaamheid belangrijk. Ze zijn gecertificeerd met de Gouden Green Key en de ISO20121-certificering. World Forum The Hague probeert de CO2-uitstoot van de organisatie zoveel mogelijk te beperken. De CO2-uitstoot die er wel is, compenseerde de organisatie voorheen bij een andere speler die wereldwijd projecten steunt.  

 

Michiel Middendorf, algemeen directeur World Forum The Hague: ‘ We hebben er bewust voor gekozen om vanaf 2022 onze CO2-uitstoot zo lokaal mogelijk te compenseren. We hebben gekozen voor het Klimaatfonds in Den Haag omdat de stichting direct een bijdrage doet aan projecten in de stad.’ 

 

Heleen Weening, directeur Klimaatfonds: ‘We zijn erg trots op deze samenwerking met het World Forum The Hague! De organisatie is een goed voorbeeld van duurzaam ondernemen voor andere ondernemers. Door via ons de CO2-uitstoot te compenseren stimuleert het World Forum direct duurzaamheid in Den Haag.’  

 

Doe ook mee met het Klimaatfonds! 

Het Klimaatfonds steunt in Den Haag ( en sinds dit jaar ook in Rotterdam) lokale energiebesparingsprojecten van stichtingen en verenigingen. Ook jij kan met jouw VvE, stichting of andere organisatie zonder winstoogmerk een financiële bijdrage aanvragen voor een energiebesparingsproject.  

 

Alle informatie vind je op klimaatfondslokaal.nl/denhaag.