Minister-president Mark Rutte spreekt de wereld toe tijdens digitale Ambassadeursconferentie in World Forum The Hague

DEN HAAG - Op 10 februari 2021 vond de jaarlijkse Ambassadeursconferentie plaats. Door mondiale reisbeperkingen komen de ambassadeurs dit jaar niet naar Den Haag, maar sprak minister-president Mark Rutte de wereld toe vanuit de studio in World Forum The Hague. De Ambassadeursconferentie is één van de vele digitale conferenties die plaats vindt in World Forum The Hague: de hoeveelheid grote digitale internationale evenementen en de diversiteit in het digitale aanbod heeft World Forum in korte tijd de nodige expertise gebracht. Expertise voor nu en expertise voor de toekomst.

Tijdens de Ambassadeursconferentie werden ambassadeurs wereldwijd digitaal bijgepraat over de ontwikkelingen in Nederland. Het coronavirus en de maatregelen hebben een grote impact gehad op het werk van diplomaten, digitaal met elkaar in verbinding blijven is van groot belang.

Tevens vond deze week ook Conferentie Nederland Digitaal plaats in het World Forum, met onder andere Mona Keijzer, Staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Zowel de Ambassadeursconferentie met minister-president Mark Rutte als Conferentie Nederland Digitaal waren volledig online en werden live gestreamd vanuit de studio’s van World Forum The Hague.

De coronacrisis zorgde ervoor dat het World Forum een nieuwe, digitale richting is ingeslagen als toevoeging op live evenementen. Halverwege 2020 werd ‘Online Participatie’ gelanceerd. Een nieuwe manier van ontmoeten door middel van een online event platform, waarbij de kracht ligt op het verbinden van deelnemers tijdens het evenement ‘on-site‘ en ‘online’. Het platform is geheel in de look-and-feel van het World Forum, maar kan qua branding worden aangepast naar de huisstijl van het evenement of organisatie.

Na Online Participatie volgde ook een tweede product: World Forum Studio. Hiervoor is één van de grootste zalen omgebouwd tot vaste studio, maar biedt het tevens de mogelijkheid de studio (of studio’s) naar wens uit te bouwen. De jarenlange ervaring op het gebied van Safety & Security zet World Forum ook in bij digitale evenementen waarbij de veiligheid online en on-site gewaarborgd moet worden.

De afgelopen periode hebben diverse digitale conferenties (georganiseerd door de overheid) plaats gevonden in het World Forum zoals; ‘Youth at Heart Virtual Forum’, ‘World Press Freedom Conference’ en recentelijk de ‘Climate Adaptation Summit 2021’. Maar ook de Haagse Hogeschool heeft een online symposium georganiseerd in World Forum Studio. Het is een digitaal product dat geschikt is voor een enkele livestream maar ook groots uitgebouwd kan worden tot meerdere, professionele tv-studio’s. Een online conferentie vraagt om een andere aanpak dan een live evenement, daarom werkt het World Forum samen met creatieve en ervaren professionals.

Michiel Middendorf, General Manager World Forum The Hague: “Wij zijn momenteel leidend als congreslocatie op het gebied van digitalisering. We hebben net de drukste december en januari ooit achter de rug met alleen digitale en hybride concepten. Door tijdig te schakelen met onze in-house IT, Bourgonje, Fraai Projecten, Squares, NEP, We are Live en Wirtz Film & Experience Agency en met dank aan opdrachtgevers zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van I&W, de Haagse Hogeschool en International Criminal Court, hebben we in korte tijd diverse markten op verschillende niveaus succesvol kunnen bedienen. Van een mooie TV studio, via een eigen online platform, naar een high level internationaal digitaal congres met platform en sessies die niet onderdoen voor hoogwaardige tv producties. Een mooie learning curve als organisatie, voor nu en voor de toekomst. Deze digitalisering in combinatie met de toekomstige live congressen is een nieuw duurzaam business model, dat voor ons nu al uitstekend werkt”.

Impressie Climate Adaptation Summit 2021 in World Forum The Hague: