Klimaat neutrale ‘Fresh Air Zone’ geopend in de Internationale Zone van Den Haag

Den Haag – Maandag 28 oktober heeft Robert van Asten (Wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie) samen met Maarten Schurink (secretaris generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken) en Liesbeth van Tongeren (Wethouder Duurzaamheid en Energietransitie) de nieuwste aanwinst van het duurzaamheidsbeleid van Den Haag onthuld: de ‘Fresh Air Zone’ bij World Forum The Hague, ofwel de groene luifel.

Tijdens het evenement ‘De Dag van de Stad’ was de officiële opening en onthulling van de groene luifel, de ‘Fresh Air Zone,’ van World Forum The Hague. Deze is in samenwerking met diverse partijen tot stand gekomen: het Ministerie van BZK, het Hoogheemraadschap Delfland, World Forum en de gemeente Den Haag. Dit project valt onder het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. De groene luifel moet gaan bijdragen aan een beter milieu en wateroverlast voorkomen. Dit is onderdeel van de gehele verduurzaming van World Forum. Een project waar de gemeente buitengewoon trots op is, omdat deze verduurzaming bijdraagt aan het doel van een klimaat neutrale stad en daarnaast een inspirerend voorbeeld is voor andere, soortgelijke verbouwingen.

World Forum The Hague is één van de grootste congreslocaties van Nederland en bevindt zich in de internationale zone in Den Haag. MVO en ‘vitaliteit’ zijn focus gebieden van de organisatie. De ontwikkeling van de groene luifel speelt naast de klimaat neutrale rol tevens ook een rol in de vitaliteit van congresdeelnemers. Deze nieuw ontwikkelde zone geeft congresdeelnemers altijd de mogelijkheid in een duurzame en groene omgeving te stappen, mét een indrukwekkend uitzicht over de internationale zone. Zo wordt nieuwe energie opgedaan en wordt de concentratie van congresdeelnemers verhoogd.

Naast de onthulling van het groene dak konden er tijdens de Dag van de Stad een speciale lunchlezing van Ruben Terlou bezocht worden en bezoekers konden deelnemen aan diverse ‘stadssafari’s.’ Centraal tijdens dit evenement stond het uitwisselen van inspiratie en kennis voor economisch sterke, duurzame, toekomstbestendige en leefbare steden.