De Stichting Komt het Zien! in het World Forum Theater!

Wist je dat het World Forum Theater tijdens sommige voorstellingen samenwerkt met “Stichting Komt het Zien?

Met blindentolken maakt Komt het Zien! de beleving van theatervoorstellingen en evenementen mogelijk voor iedereen met een visuele beperking. Een blinde dame vertelt: “Ik ben ook gewoon een mens. Ik woon in een gewoon huis, ik heb kinderen die gewoon naar school moeten. Dan wil ik ook wel eens gewoon naar het theater kunnen. Laatst ging ik naar een voorstelling zonder blindentolk. Ik hoorde anderen lachen, maar ik had geen idee waarom. Als er audiodescriptie is kan ik alles gewoon zien, terwijl ik geen steek zie. Geweldig!”

Hoe werkt het?
Een blindentolk beschrijft tijdens de voorstelling wat er te zien is. Door een koptelefoon hoort de blinde of slechtziende bezoeker de tolk en weet zo precies wat er gebeurt.

Er is vooraf ook een speciale inleiding met ‘meet & feel’. De blindentolk beschrijft de kostuums en het decor, je kunt dingen van dichtbij bekijken en soms maak je al kennis met de stemmen van de acteurs.

Kent u iemand die slechtziend of blind is? Ga weer gezellig samen uit in het theater!

Komt het Zien! is een stichting die theaterbeleving landelijk mogelijk maakt voor publiek met een visuele beperking: www.komthetzien.nl