Welkom in het World Forum Theater

Wij streven ernaar dat ons theater voor iedereen toegankelijk is. U kunt hier alle informatie vinden aangaande onze toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

World Forum The Hague heeft het keurmerk Toegankelijkheid & Evenementen. Marianne Dijkshoorn van adviesbureau Welkom Toegankelijkheid & Evenementen is betrokken geweest bij het advies rondom de toegankelijkheid bij World Forum The Hague.

Entree World Forum The Hague
Het entree bevindt zich in het midden van het pand, tijdens congressen en andere evenementen staat de deur vaak open en greeter bij de deur.


Front Office en binnenkomen

Onze Front Office is makkelijk te vinden, namelijk 50 meter rechtdoor na entree. Front Office is het eerste aanspreekpunt voor extra services. Zij helpen u graag verder in het World Forum. De garderobe is vaak te vinden in Lobby 2 (na 25 meter na de hoofdentree aan de rechterzijde).


Parkeren
Er bevinden zich drie toegankelijke parkeerplaatsen buiten op het Churchillplein. Deze zijn herkenbaar aan het toepasselijke bord. Parkeergarage A beschikt over vier toegankelijke parkeerplaatsen die zich allen bevinden op niveau -1. Van deze parkeerplaatsen kunt u gratis gebruik maken als u in het bezit bent van een mindervalidekaart. Op vertoon van deze kaart (of een foto daarvan) ontvangt de bezoeker een gratis uitrijkaart bij de Front Office. Hoogte garage: 2.00m / Grootte toegankelijke parkeerplaatsen: 3.25m x 3.15m (hxb).

 

Kiss & Ride
Bij de algemene taxi standplaats kunnen ook andere mensen worden afgezet en opgehaald (niet alleen voor taxi’s).


Openbaar vervoer
World Forum biedt toegankelijke parkeerplekken aan. Wanneer u met het OV wilt komen, kunt u tram 16 nemen. U kunt de actuele tijden bekijken op www.9292ov.nl

De tramhalte ‘World Forum’ ligt op 400 meter afstand, de halte en route zijn toegankelijk.


Fietsen
De fietsenstalling is toegankelijk voor alle soorten fietsen (losse fietsnietjes in een niet beveiligde fietsenstalling).


Rolstoeltoegankelijk
Alle ingangen, zalen en foyers van World Forum zijn rolstoeltoegankelijk. Indien u op een manier hulp nodig heeft of een vraag heeft, kunt u bij onze Front Office terecht, zij helpen u ook graag om vooraf mee te denken. Bekijk hier onze zaalplattegrond en de rolstoelplaatsen in de zaal.


Scootmobielen
Scootmobielen zijn toegestaan in de foyers en zalen. De rolstoel plaatsen in de grote zaal (King Willem-Alexander) zijn niet geschikt voor scootmobielen. De grote zaal heeft 12 plaatsen voor rolstoelen/hulpmiddelen waarbij de metgezel naast deze plek plaats kan nemen.


Rolstoelen
Rolstoelen zijn beschikbaar bij World Forum The Hague en kunt u deze van te voren reserveren bij de Front Office.


Assistentiehonden
Assistentiehonden met een identificerend dekje en/of beugel zijn welkom in ons gebouw.


Toegankelijke toiletten
In het World Forum The Hague zijn er twee toegankelijke toiletgroepen te vinden. Toiletgroep 1 op de begane grond en toilet 2 op de eerste verdieping. Toiletgroep 1  bevindt zich na de entree aan de rechter kant en toilet 2 bevindt zich in de foyer op de 1e verdieping, deze kunt u vinden links van deur 5 & 6 van de Koning Willem Alexander zaal. De locaties zijn weergegeven op de plattegronden inclusief route, ook staan de liften aangegeven waarmee u makkelijk op de 1e en 2e verdieping kan komen. De hoogte van de toiletpot is op de begane grond 45cm hoog en op de 1e verdieping is deze 47cm hoog.


Faciliteiten
Wij bieden meerdere faciliteiten aan om uw bezoek aan ons gebouw gemakkelijker te maken. Wij kunnen op verzoek een Rust- / Prikkelarme ruimte klaarmaken. Ook hebben wij toegankelijke toiletten en liften. Geleidehonden zijn welkom en krijgen een bakje water indien gewenst.


Ringleiding
Ringleiding is beschikbaar in ons theater, deze kunt u aanvragen bij de Front Office.


Catering
Onze catering medewerkers staan altijd klaar om u te helpen en ondersteunen graag.


Veiligheid
In het geval van een calamiteit is er een voorbedacht plan opgesteld over de uitgankelijkheid van mensen met een beperking door onze afdeling Safety & Security.


Contact
Voor extra informatie over de toegankelijkheid van ons gebouw kan contact opgenomen worden met onze Front Office +31 70 30 66 366 en front.office@worldforum.nl 

Heeft u tips of aanmerkingen, dan horen we dit natuurlijk graag!