Op 21 februari heeft burgemeester Pauline Krikke officieel de expositie “Elke m2 een emotie’’ geopend aan de Lange Vijverberg in Den Haag. Zij deed dit gezamenlijk met een aantal van de geportretteerden van de expositie, het team van World Forum The Hague en diverse genodigden. Deze unieke tentoonstelling is onderdeel van het vijftigjarige bestaan van World Forum.

De expositie is samengesteld door Diederik Veerman (concept, interviews en tekst), Diana Weber (coördinatie en vormgeving) en Wibe Koopman (fotografie). Tien bezoekers van World Forum hebben de meest memorabele herinnering verteld door middel van de m² waar zij toen stonden en welke emotie zij op dat moment voelden. De verhalen horen bij speciale plekken in en rondom het gebouw. Daar worden de herinneringen bijna tastbaar. Bekende en minder bekende personen vertellen over dierbare momenten en over hun plek in World Forum; hun memorabele vierkante meter. Deze bijzondere portrettenreeks is mede mogelijk gemaakt door diverse partners.

Vijftig jaar World Forum aan de Hofvijver
Burgemeester Pauline Krikke onthulde de eerste ‘trotter’ van deze expositie samen met Chander Soerdien, die trots is op zijn meest dierbare moment; een gesprek met voormalig Amerikaanse president Obama in de toiletten van World Forum. Burgemeester Pauline Krikke: “Al een halve eeuw vinden in World Forum internationale congressen, concerten en theatervoorstellingen plaats. Veel mensen hebben dan ook speciale herinneringen die samenhangen met dit gebouw. Deze expositie is een ode aan al die mensen die voor én achter de schermen van World Forum werken.”

Van 21 februari tot 13 maart 2019 is de expositie “Elke m2 een emotie” te bewonderen op de Lange Vijverberg (Hofvijver). Daarna verplaatst deze naar World Forum The Hague van 14 tot en met 16 maart 2019. Michiel Middendorf, General Manager World Forum: “Ik ben er trots op dat de expositie op deze unieke locatie in het centrum van Den Haag te bewonderen is. Deze tentoonstelling geeft op mooie en persoonlijke wijze de vijftigjarige geschiedenis van World Forum The Hague weer.”

Een boek vol emotie
Op 16 maart organiseert World Forum Festival TIJD! speciaal voor de inwoners van Den Haag en iedereen met een iconische band met dit gebouw om samen het jubileum te vieren. Tevens wordt tijdens dit festival het boek “Elke m2 een emotie” gelanceerd waarin de tien verhalen van de geportretteerden centraal staan. Dit boek wordt op 16 maart overhandigd aan burgemeester Pauline Krikke tijdens de muziekshow in de King Willem-Alexander Zaal die zal starten om 13.00 uur.

Wilt u er ook bij zijn op zaterdag 16 maart bij Festival TIJD!? Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de muziekshow met onder andere Paul van Vliet, Tim Akkerman, De Règâhs en diverse jazz optredens door het hele gebouw. Kijk voor meer informatie op: www.vijftigjaarworldforum.nl/festivaltijd