Toespraak president Zelensky in World Forum The Hague

Op 4 mei 2023 was de Oekraïnse president Zelensky in Nederland. Hij heeft een bezoek gebracht aan onder andere de Tweede Kamer, het Koninklijk huis, de minister-president en hij gaf een speech in het World Forum The Hague. Een eervol maar vooral hoogbeveiligd bezoek. Het verzoek om zijn toespraak te laten plaatsvinden in het World Forum kwam 19 uur voor zijn aankomst.

Zelensky World Forum The Hague | News

19 uur voorbereiding

Het World Forum The Hague host vaak conferenties waarbij Safety & Security op het hoogste niveau wordt ingezet. Op 2 mei kwam de aanvraag van het ministerie van Buitenlandse Zaken bij ons binnen. Op dat moment weten we nog niet om wie het gaat, we weten alleen dat het een zeer hoogbeveiligde gast is en dat om 4 mei gaat. We hebben die periode ook een andere conferentie in huis. Er wordt intern gekeken, wat is mogelijk?

Bevestiging op 3 mei 2023

Om 12.00 uur kregen wij de bevestiging. De persconferentie gaat bij ons plaatsvinden. We hebben geschakeld met alle veiligheidsinstanties en intern kwam ons Crisis Management Team bij elkaar. Er is tot diep in de nacht doorgewerkt, van voorbereiding tot uitvoering. De beveiliging was op het hoogste niveau. Alle leveranciers hebben alles binnen een zeer kort tijdsbestek geleverd en opgezet. Op 4 mei moest alles voor 7.00 uur ‘s ochtends klaar zijn voor de laatste veiligheidschecks.

Voor deze conferentie hadden wij direct contact met alle veiligheidsinstanties. Er werd nauw samengewerkt met de politie, de gemeente Den Haag en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zelensky + Marije Bouwman | World Forum The Hague Showcase

Geen vrede zonder gerechtigheid


Toespraak op 04 mei 2023

President Zelensky kwam om 11.15 bij het World Forum The Hague aan. Zijn speech vond plaats om 11.30 uur, waar hij met een staande ovatie werd ontvangen. Een zeer indrukwekkend moment voor iedereen in de zaal. Precies een uur na zijn aankomst is hij weggegaan. Kort daarna werden alle extra veiligheidsmaatregelen opgeheven.

Bekijk de speech van president Zelensky in het World Forum hier terug:

President Zelensky | World Forum The Hague Showcase

Bron: NOS. Foto: ANP Remko de Waal 

World Forum The Hague is voorloper op het gebied van Safety & Security met ruim tien jaar ervaring op dit gebied. Bij World Forum The Hague weten we dat de gasten, de organisatie en het team te allen tijde veilig moet zijn én zich veilig moeten voelen. De veiligheidseisen worden voor elk evenement opnieuw bekeken en afgestemd.