Welkom in World Forum Theater

Wij streven ernaar ons gebouw zo goed mogelijk in te richten voor iedereen. U kunt hier alle informatie vinden aangaande onze toegankelijkheid (voor mensen met een beperking).

World Forum Theater heeft het keurmerk Toegankelijkheid & Evenementen. Marianne Dijkshoorn van adviesbureau Welkom Toegankelijkheid & Evenementen is betrokken geweest bij het advies rondom toegankelijkheid bij World Forum The Hague.

Parkeren
Er bevinden zich drie parkeerplaatsen voor mindervaliden buiten op het Churchillplein. Deze zijn herkenbaar aan het toepasselijke bord. Parkeergarage A beschikt over vier parkeerplaatsen voor mindervaliden die zich allen bevinden op niveau -1. Van deze parkeerplaatsen kunt u gratis gebruik maken als u in het bezit bent van een mindervalidekaart. Op vertoon van deze kaart (of een foto daarvan) ontvangt de bezoeker een gratis uitrijkaart bij de Front Office. Hoogte garage: 2.00m / Grootte mindervaliden parkeerplaatsen: 3.25m x 3.15m (hxb).

Kiss & Ride
Bij de algemene taxi standplaats kunnen ook andere mensen worden afgezet en opgehaald (niet alleen voor taxi’s).

Openbaar vervoer
De tramhalte ‘World Forum’ ligt op 400 meter afstand, de halte en route zijn volledig toegankelijk.

Fietsen
De fietsenstalling is toegankelijk voor alle soorten fietsen (losse fietsnietjes in een niet beveiligde fietsenstalling).

Rolstoeltoegankelijk
Alle ingangen, zalen en foyers van World Forum zijn rolstoeltoegankelijk. Indien u op een manier hulp nodig heeft of een vraag heeft, kunt u bij onze Front Office terecht, zij helpen u ook graag om vooraf mee te denken. Bekijk hier onze zaalplattegrond en de rolstoelplaatsen in de zaal.

Scootmobielen
Scootmobielen zijn toegestaan in de foyers en zalen. De rolstoel plaatsen in de grote zaal (King Willem-Alexander) zijn niet geschikt voor scootmobielen. De grote zaal heeft 10 plaatsen voor rolstoelen/hulpmiddelen waarbij de metgezel naast deze plek plaats kan nemen.

Assistentiehonden
Assistentiehonden met een identificerend dekje en/of beugel zijn welkom in ons gebouw.

Mindervalide toiletten
In het World Forum The Hague zijn er twee toegankelijke toiletgroepen te vinden. Toiletgroep 1 op de begane grond en toilet 2 op de eerste verdieping. Toiletgroep 1  bevindt zich na de entree aan de rechter kant en toilet 2 bevindt zich in de foyer op de 1e verdieping, deze kunt u vinden links van deur 5 & 6 van de Koning Willem Alexander zaal. De locaties zijn weergegeven op de plattegronden inclusief route, ook staan de liften aangegeven waarmee u makkelijk op de 1e en 2e verdieping kan komen. De hoogte van de toiletpot is op de begane grond 45cm hoog en op de 1e verdieping is deze 47cm hoog.

Rustruimte
In ons gebouw is het mogelijk een prikkelarme ruimte te bezoeken. Dit is niet standaard aanwezig dus u kunt dit vooraf aangeven bij de Front Office.

Ringleiding
Ringleiding is beschikbaar in ons theater, deze kunt u aanvragen bij de Front Office.

Rolstoelen
Rolstoelen zijn beschikbaar bij World Forum The Hague en kunt u opvragen bij de Front Office.

Catering
Onze catering medewerkers staan altijd klaar om u te helpen en ondersteunen graag (vragen/beschikbaarheid rietjes).

Veiligheid
In het geval van een calamiteit is er een voorbedacht plan opgesteld over de uitgankelijkheid van mensen met een beperking door onze afdeling Safety & Security.

Contact
Voor extra informatie over de toegankelijkheid van ons gebouw kan contact opgenomen worden met onze Front Office +31 70 30 66 366 en front.office@worldforum.nl 

Heeft u tips of aanmerkingen, dan horen we dit natuurlijk graag!