Dunea en World Forum The Hague gaan voor duurzame samenwerking

Drinkwaterbedrijf Dunea en congres- en theaterlocatie World Forum The Hague slaan de handen ineen. Vanaf nu kunnen bezoekers van World Forum The Hague gratis en onbeperkt kraanwater tappen uit vijf watertapkranen van Dunea. Ook in de foyers en break-out rooms wordt duurzaam kraanwater geschonken. Op 1 februari namen beide organisaties samen met de Haagse wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid) de tapkranen feestelijk in gebruik.

Met de tapkranen krijgt iedere congres- of theaterbezoeker toegang tot het drinkwater dat in Nationaal Park Hollandse Duinen, het duingebied tussen Katwijk en Monster, wordt gewonnen. De tapkranen leiden ertoe dat World Forum geen (plat) flessenwater meer schenkt en verkoopt. Zo dragen World Forum en Dunea bij aan het verminderen van plastic afval. De ontwikkelingen passen bij de duurzame bedrijfsvoering binnen World Forum The Hague. Michiel Middendorf, general manager, licht toe: “Het is niet meer van deze tijd om in een ander land water uit de grond te halen en deze in flessen via vervuilende transport naar ons toe te halen. En dat terwijl we hier het lekkerste en zuiverste drinkwater uit onze eigen Haagse duinen mogen tappen!”

Overal en altijd beschikbaar
Dunea ziet graag dat bedrijven en horecagelegenheden in haar leveringsgebied het schenken van kraanwater stimuleren. Wim Drossaert, directeur van Dunea: “Kraanwater is een duurzaam product, dat past in een gezonde leefstijl. World Forum is de eerste grote evenementenlocatie waar binnen-tapkranen zijn geplaatst. Dat zij deze duurzame stap zetten, getuigt van durf en maatschappelijk bewustzijn. World Forum The Hague is een locatie met een mooie historie waar ieder jaar duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland komen. Wij hopen dat veel bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en ook kraanwater gaan schenken.”

Besparing
World Forum The Hague nam in een gemiddeld jaar jaarlijks ruim 14.000 flesjes gebotteld water af, totaal 6.443,46 liter water. Deze hoeveelheid water komt nu rechtstreeks uit de tapkranen. Wethouder Liesbeth van Tongeren is hier blij mee: “Plastic flesjes zijn echt niet meer van deze tijd en belanden te vaak op straat of in de natuur. Gelukkig drinken steeds meer mensen kraanwater en kun je steeds vaker onderweg je flesje vullen. Fijn dat dit nu ook in World Forum The Hague kan.” In totaal zijn vijf tapkranen op verschillende plaatsen binnen het World Forum The Hague geplaatst. Dunea zorgt voor het jaarlijks onderhoud van de tappunten. Ook de flessen waarin World Forum zijn tafelwater serveert, zijn geleverd door Dunea.

Foto’s door Sophie Blommers.