Wij zijn een Healthy Venue!

Sinds januari 2023 is World Forum The Hague een Healthy Venue. Wij zijn de eerste evenementen locatie in Nederland die dit keurmerk heeft behaald, en de 9de van de wereld. Healthy Venues is een keurmerk die wordt uitgegeven door de World Obesity Federation.

Het keurmerk stimuleert locaties om gezonde opties aan te bieden aan gasten en werknemers, en zo de negatieve gezondheid impact te minimaliseren. Wij zijn toegewijd om gasten en evenementenorganisaties gezonde voedingsopties aan te bieden. Daarbij promoten wij fysieke activiteiten.

‘’World Forum Den Haag is een locatie met eindeloze mogelijkheden en met 50 jaar ervaring in het organiseren van fantastische evenementen. We werken altijd vanuit onze focuspunten: Safety & Security, Vitaliteit, Duurzaamheid en Onderwijs. Vitaliteit is een centraal en belangrijk aspect in het organiseren van conferenties. Met ons vitaliteitsprogramma faciliteren we het continueren en verbeteren van een gezonde leefstijl. Onze food & beverage afdeling is ook aangepast naar deze gedachtegang, om onze gasten fitter te laten voelen, zodat ze meer informatie op kunnen slaan en dat ze met meer energie naar huis gaan. Het welzijn van onze gasten en ons team is onze prioriteit, en we zijn trots onderdeel te zijn van de Healthy Venues familie’’ zegt onze deputy general manager en director of operations Marije Bouwman.


Healthy venues NL

World Forum en Vitaliteit

World Forum The Hague heeft als doel om vitaliteit een centraal en belangrijk onderdeel te maken tijdens congressen. Tegenwoordig is men bewust bezig met gezondheid. World Forum The Hague faciliteert daarom met dit vitaliteitsprogramma het voortzetten en verbeteren van een gezonde levensstijl. Powerwalken, yoga en hardlopen behoren onder andere tot het aanbod. Het food & beverage assortiment is hier ook op aangepast, waardoor de bezoeker zich tijdens het congres fitter voelt, meer informatie opslaat en niet geheel uitgeput naar huis toe gaat. Hiervoor zijn speciaal door Richard de Leth ontwikkelde menu’s samengesteld. Drs. Richard de Leth is een specialist in gezondheidsmanagement en ‘changemaker’ als het gaat om vitaliteit en gezondheid. Benieuwd geworden? Bekijk wat World Forum The Hague doet aan het promoten van een ‘’gezond’’ evenement.

Actief reizen van en naar onze locatie:

 • Openbaar vervoer is een makkelijke en handige manier om te reizen naar verschillende plekken in Den Haag. Met de tramlijnen van de HTM liggen tramhaltes ‘World Forum’ & ‘Johan de Wittlaan’ om de hoek van de hoofdentrees.
 • Voor deelnemers die liever met de fiets aankomen of vertrekken, kunnen fietsen vanaf het treinstation worden gehuurd. Deze OV-fietsen kunnen worden opgehaald en achtergelaten op elk openbaar treinstation in Den Haag en omliggende steden. Bij HTM  huur je voor slechts 5 euro per dag een fiets en kun je je fiets afgeven bij meer dan +/- 240 zones.
 • Voor de bezoekers die naar World Forum the Hague willen lopen, vanaf het centraal station is het slechts 4 kilometer lopen naar onze locatie.
 • World Forum The Hague stimuleert het gebruik van de fiets, zowel voor deelnemers als voor haar medewerkers. We hebben momenteel 2 gebieden waar bezoekers hun fiets kunnen stallen, met de mogelijkheid om tot 1.500 parkeerplaatsen aan te bieden.

Faciliteiten die geschikt zijn voor staand vergaderen, conferenties en wandelende recepties
We bieden een breed scala aan mogelijkheden als het gaat om staand vergaderen en conferenties, waarbij we naast de stoelen ook hoge tafels leveren voor deelnemers die liever staan ​​tijdens een sessie. Wij bieden statafels aan in verschillende maten en vormen, beginnend van 4 personen per statafel tot +10 personen per statafel.

 

Bovenstaand een voorbeeld opstelling van een staande receptie

Gemeenschappelijke recreatievoorzieningen:

 • Naast World Forum the Hague ligt een van de grootste natuurparken van de stad Den Haag; Park Sorghvliet
  Het park heeft een oppervlakte van 25 hectare.
 • Het strand van Scheveningen ligt op slechts 2,8 kilometer afstand van World Forum the Hague
 • World Forum The Hague is centraal gelegen en biedt meerdere hotels in de nabije omgeving op loopafstand

Actieve/staande vergaderingen voor evenementenplanners:

 • Als evenementenlocatie bieden wij organisatoren van evenementen de mogelijkheid om naast de stoelen voor deelnemers die liever staan ​​ook statafels neer te zetten. Door het aanbieden van high-tables stimuleren we actief deelnemen.
 • Afhankelijk van de grootte van de bijeenkomst bieden we voldoende ruimte voor wandelbijeenkomsten en docenten.

Als locatie ondersteunen we gezonde cateringmogelijkheden:
Food & Beverage (F&B) van World Forum The Hague laat zich het best omschrijven aan de hand van drie pijlers; Vitaliteit, Duurzaamheid en Innovatie.

Vitaliteit
Bij World Forum The Hague hebben we een filosofie: vitaliteit kan onderdeel zijn van ieders zijn levensstijl. Daarom bieden we onze klanten een unieke ervaring. Goede voeding is essentieel om de concentratie en aandacht te behouden, ook na een maaltijd. Op deze manier geeft het elke deelnemer de mogelijkheid om tijdens de conferentie een gezonde levensstijl voort te zetten.

Duurzaamheid
De F&B heeft duurzaamheid niet als unique selling point, maar als gegeven. Naast medeverantwoordelijk voor de Gouden Green Key-standaard, ISO9001 en ISO20121 is het duurzaamheidsjaarverslag van het World Forum onderverdeeld in de volgende drie categorieën:

 • Think Green: geen gebruik van plastic, minimaal 50% ecologische of lokaal geproduceerde producten, alle koffie en thee zijn ecologisch, minimale afvalmenu’s en meer.
 • Think People: Onze samenwerking met De Koekfabriek, die samen met lokale zorgpartners werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.·
 • Think Local: World Forum stimuleert het gebruik van kraanwater, dat uw deelnemers rechtstreeks uit de duinen kunnen halen bij een van onze vele Dunea ‘zoetwaterpunten’ verspreid over ons terrein.

Innovatie
Elk F&B-voorstel wordt op maat gemaakt om het beste bij uw evenement te passen en de meest gastvrije ervaring mogelijk te maken. Hiervoor volgen we de ontwikkelingen binnen de F&B branche op de voet en weten we binnen het World Forum de grenzen te verleggen.

Let op, wij maken graag een voorstel op maat voor u.

Ontdek Den Haag op sportieve manier!
World Forum the Hague stimuleert hardlopen en wandelen! Daarom hebben wij de hardloop/wandelkaart van Den Haag gemaakt, zodat bezoekers de stad op een leuke en sportieve manier kunnen beleven.

Link naar kaart