Think local

World Forum The Hague zet zich in voor de lokale Haagse gemeenschap. We zijn aangesloten bij Alliantie Toegankelijk Den Haag en werken ieder jaar samen met NL Doet en Stichting Vier het Leven.

Alliantie Toegankelijk Den Haag
World Forum heeft zich aangesloten bij Alliantie Toegankelijk Den Haag. In deze alliantie wordt er gezamenlijk gewerkt aan een toegankelijke en inclusieve stad zonder fysieke, sociale en digitale drempels. Een stad waarin iedereen zich welkom voelt en mee kan doen.

NL Doet
Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. World Forum doet als organisatie jaarlijks mee aan NLdoet door met een groep medewerkers te gaan helpen bij een activiteit of initiatief in Den Haag.

Stichting vier het Leven
Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen gaan zij gezellig naar een theatervoorstelling, de film, een concert of naar een museum. World Forum is een van de theaters waar Stichting vier het Leven mee samenwerkt. Elk jaar worden een aantal voorstellingen uit de programmering van World Forum Theater meegenomen in het aanbod van Stichting vier het Leven.