Think Green

World Forum doet veel op het gebied van duurzaamheid. Onze pijler 'Think Green' gaat over wat wij doen voor het mileu.

Watertapkranen Dunea
Drinkwaterbedrijf Dunea en congres- en theaterlocatie World Forum The Hague slaan de handen ineen. Vanaf nu kunnen bezoekers van World Forum The Hague gratis en onbeperkt kraanwater tappen uit vijf watertapkranen van Dunea. Ook in de foyers en break-out rooms wordt duurzaam kraanwater geschonken.

Lees hier het persbericht.

Klimaatfonds Den Haag
World Forum heeft met het Klimaatfonds een overeenkomst getekend om vanaf 2022 de CO2-uitstoot van de organisatie lokaal te compenseren. Het Klimaatfonds steunt met de financiële bijdrage van het World Forum lokale energiebesparingsprojecten in Den Haag. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op het dak van een school.

Lees hier het persbericht.

Green Recovery Business Statement
Meer dan 200 bedrijven hebben het Green Recovery Statement getekend. Met het statement pleit het Nederlands bedrijfsleven voor een duurzaam herstel van de economie na de coronacrisis. Het Green Recovery Statement is opgetuigd op initiatief van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), in samenwerking met VNO-NCW, Global Compact Nederland, MVO Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken. Ook World Forum heeft het Green Recovery Business Statement ondertekend om hiermee het belang van duurzaamheid binnen het herstel van COVID-19 te onderstrepen.

De belangrijkste punten uit het Green Recovery Statement zijn:

  1. Maak de EU Green Deal de hoeksteen van de EU-herstelplannen;
  2. Zorg dat de investeringen die uit het COVID-19-herstelplan voortvloeien, de economie verder op weg helpen bij het realiseren van de SDG’s en de doelstellingen uit het Parijs-akkoord;
  3. Blijf op de lange termijn zekerheid bieden over het Nederlandse Klimaatakkoord en meetbare verplichtingen.

Zonnepanelen
Op het dak van World Forum bevinden zich 252 zonnepanelen, welke in samenwerking met de Gemeente Den Haag zijn geplaatst door het burgerinitiatief Coöperatie Zon. Buurtbewoners met en zonder eigen dak kunnen deelnemen door een of meer zonnepanelen aan te schaffen. De coöperatie en de gemeente werken op deze manier samen om de stad duurzamer te maken. In Den Haag liggen de meeste zonnepanelen van Nederland. Dit komt door het relatief grote aantal particulieren met panelen.

Fresh Air Zone
World Forum beschikt over een ‘Fresh Air Zone’. Deze is in samenwerking met diverse partijen tot stand gekomen: het Ministerie van BZK, het Hoogheemraadschap Delfland, World Forum en de gemeente Den Haag. Dit project valt onder het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. De groene luifel moet gaan bijdragen aan een beter milieu en wateroverlast voorkomen. De ontwikkeling van de groene luifel speelt naast de klimaat neutrale rol tevens ook een rol in de vitaliteit van congresdeelnemers. Deze nieuw ontwikkelde zone geeft congresdeelnemers de mogelijkheid in een duurzame en groene omgeving te stappen.

Lees hier het persbericht.