Symphonic Floyd for War Child

Aanvang:
13 apr 2024 20:00 uur

Symphonic Floyd for War Child

Na eerdere concerten in 2016 en 2019, wordt voor de 3e  keer een benefietconcert georganiseerd voor War Child in het Haagse World Forum Theater, uitgevoerd door de Pink Floyd tribute band ‘Mr. Pink' en het Haags Studenten Symfonieorkest o.l.v. Arne Visser.

Fans van Pink Floyd en klassieke muziek kunnen hun hart ophalen, want een unieke concertervaring, “Symphonic Floyd for War Child“, zal plaatsvinden in de grote zaal van het World Forum in Den Haag op 13 april 2024. Dit buitengewone evenement brengt een gerenommeerde de Pink Floyd-tributeband MR. Pink en een getalenteerd symfonieorkest samen, waardoor een mix van rock en klassieke muziek ontstaat die het publiek belooft te boeien.

De opbrengst van het concert is net als in 2016 en 2019 bestemd voor War Child.

Helaas is er slecht nieuws. Het aantal kinderen dat in conflictgebieden opgroeit, is met 15 procent gestegen naar maar liefst 230 miljoen. Vanwege de oorlogen in o.a. Oekraïne en het Midden-Oosten wordt verwacht dat dit cijfer in 2023 dramatisch zal toenemen. Daarnaast zijn er veel kinderen slachtoffer van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Daarom gaat War Child met nog meer toewijding en overtuiging hun werk doen. Dat is meer dan ooit noodzakelijk. Uit eigen ervaring weten wij dat het ingezamelde geld het beste wordt besteed door Ward Child.

Het concert toont de tijdloze muziek van Pink Floyd, uitgevoerd door de MR. Pink, begeleid door het krachtige geluid van een volledig symfonieorkest. Deze unieke samenwerking zal de iconische nummers van Pink Floyd nieuw leven inblazen en een onvergetelijke ervaring opleveren voor zowel liefhebbers van Pink Floyd als liefhebbers van klassieke muziek.

Met het rijke en dynamische geluid van het symfonieorkest, het authentieke optreden van de Pink Floyd tribute band en de adembenemende beelden en lichteffecten belooft ” Symphonic Floyd for War Child ” het publiek mee te nemen in een wereld van muziek en emoties. Tijdens het concert zullen enkele van de grootste hits van Pink Floyd te horen zijn, waaronder ‘Comfortably Numb’, ‘Wish You Were Here’ en nog veel meer. Daarnaast zal een jong talent, Julian Parker, waarover later meer, voor een verrassing zorgen.

“We vinden het geweldig om deel uit te maken van deze baanbrekende concertervaring”, zegt Peter Chattelin, initiatiefnemer van MR. Pink. “Het combineren van de energie en passie van een live rockoptreden met de grandeur en elegantie van een symfonieorkest is een droom die uitkomt. We kunnen niet wachten om deze ongelooflijke avond met onze fans te delen.”

De samenwerking tussen de MR. Pink en het symfonieorkest heeft tot doel een harmonieuze mix van genres te creëren, waarbij de muziek van een van de meest invloedrijke rockbands aller tijden op een werkelijk unieke manier wordt gevierd.

“Symphonic Floyd for War Child“, belooft een onvergetelijke avond vol muziek, kunstzinnigheid en nostalgie te worden. Mis deze zeldzame kans niet om getuige te zijn van de samensmelting van rock en klassieke muziek als nooit tevoren. Tickets zijn te koop via ticketmaster.nl.

 

Over MR. Pink:
Mister Pink betreft het nieuwe geesteskind van Peter Chattelin, bekend als oprichter en ruim 27 jaar de drijvende kracht achter het bekende Pink Project The Band!  De formatie mag dan relatief nieuw zijn, echter hebben alle 10 de muzikanten hun sporen ruimschoots verdiend binnen het Tribute circuit en daarbuiten.

In feite was Chattelin lang geleden tevens de grondlegger van het begrip Pink Floyd Tribute Band in Nederland en tevens nou betrokken bij de succesvolle eerste editie van Symphonic Floyd For Warchild in 2016. Vanuit deze ervaring zal editie 2024 alleen nog maar spectaculairder zijn.

 

Over het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius: van Hindipop tot pianoconcerten
Arne Visser (1981) is sinds de oprichting de vaste dirigent van het Haags Studenten Symfonie Orkest. Naast dirigent is hij tubaïst. Arne groeide op in een muzikaal gezin, en speelde zijn eerste noten bij de Schoonhovense fanfare, brassband en bij Viotta Jeugdorkest in Den Haag. Hij werkt sinds zijn studie als freelance tubaspeler bij gerenommeerde symfonieorkesten in binnen- en buitenland, doceert tuba & euphonium op het Koninklijk Conservatorium Den Haag (School voor Jong Talent), wordt gevraagd als repetitor op diverse conservatoria, dirigeert amateursymfonieorkesten en is vaste tubaïst bij muziektheatergroep Neo-fanfare 9×13. In 2016 dirigeerde hij het Codarts Symphony Orchestra bij de Europese première van ‘Become Ocean’ (John Luther Adams), en dirigeerde hij het ‘Orchestre de Chambre de Genève’ tijdens masterclasses van Arie van Beek.

Het orkest bestaat uit studenten en young professionals uit verschillende landen.
Elk jaar organiseert Valerius twee grote concerten, één in het voorjaar en één in het najaar. Daarnaast zoeken ze elk jaar naar interessante projecten waaraan ze kunnen deelnemen. De laatste jaren werkten ze samen met de Stichting Dosti om een ​​unieke combinatie van Hindipop en klassieke muziek te laten horen, speelden ze de musical ‘The Sound of Music’ en verschillende klassieke (piano)concerten van componisten als Grieg en Rachmaninoff. Extra bijzonder was ons concert op de Haagse Hogeschool voor onze eigen koning tijdens een feestelijke opening van het nieuwe studiejaar.

 

Over de organisatie
Stichting AYOPlaza is in 2008 opgericht voor het “Concert voor kindsoldaten”; een benefietconcert ten behoeve van War Child. Met sprekers als toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen en hoofdaanklager Internationaal Strafhof Luis Moreno Ocampo werd een concert gegeven door een koor van 250 zangers en een jeugd symfonie orkest. Dit concert heeft in 2009 ruim € 75.000 opgeleverd. In 2016 en 2019 zijn benefietconcerten georganiseerd met Pink Floyd tribute bands en jeugd symfonie orkesten.


Praktische informatie

Eindtijd show: ca. 22.45 uur

War Child | World Forum Theater