De Notenkraker

Aanvang:
11 jan 2024 20:00 uur
12 jan 2024 20:00 uur

De notenkraker thumbnail World Forum The Hague

De Notenkraker

 

Kom en herontdek de magie van Kerstmis vanaf 2023 met het klassieke meesterwerk De Notenkraker, in een nieuwe show, met zoals elk jaar een andere productie.

 

Dit kerstverhaal vertelt het verhaal van de jonge Clara die een Notenkraker in de vorm van een mannetje cadeau krijgt. In een mysterieuze nacht is het speelgoed onder leiding van de Notenkraker verwikkeld in een strijd tegen de ellendige muizen van het huis. Gewekt door het lawaai besluit Clara haar angsten onder ogen te zien door deel te nemen aan het gevecht en haar lieve Notenkraker te redden van het gevaar. Ontroerd door zijn moed en vol dankbaarheid verandert hij in een charmante prins en neemt Clara mee naar een magisch koninkrijk.

Ballet in twee bedrijven, de Notenkraker wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in december 1892 in Sint-Petersburg in het Mariinsky Theater. De beroemde muziek van Tsjaikovski geïnterpreteerd door het getalenteerde orkest en de virtuositeit van de dansers gesublimeerd door de prachtige decors en kostuums van de Russische Nationale Opera zal alle generaties doen huiveren in deze fantastische wereld. Deze onvergetelijke muziek zal u in een magische sfeer brengen en u de dromen van uw kinderen doen herbeleven.

Ontdek alle magie van dit juweel van klassiekers, perfect in deze kersttijd.

 

De eindtijd van De Notenkraker is ca. 22:15 uur

De notenkraker thumbnail World Forum The Hague