De Notenkraker

Aanvang:
21 jan 2023 20:00 uur

In 2023 komt het beroemde Bolshoi State ballet van Wit-Rusland naar Nederland en brengt de magie van Kerstmis mee, met het meesterwerk van De Notenkraker!

Dit kerstverhaal vertelt het verhaal van de jonge Clara die een Notenkraker in de vorm van een kleine man ontvangt. In een mysterieuze nacht raakt het speelgoed onder leiding van de Notenkraker verwikkeld in een strijd tegen de ellendige muizen van het huis. Clara wordt wakker van het lawaai en besluit haar angsten onder ogen te zien door deel te nemen aan het gevecht en haar lieve Notenkraker te redden van gevaar. Bewogen door zijn moed en vol dankbaarheid, transformeert hij in een charmante prins en neemt Clara mee naar een magisch koninkrijk.

Ballet in twee acts, de Notenkraker werd in december 1892 voor het eerst aan het publiek gepresenteerd in het Mariinsky-theater in Sint-Petersburg. De beroemde muziek van Tsjaikovski geïnterpreteerd door het getalenteerde orkest en de virtuositeit van de dansers gesublimeerd door de prachtige sets en kostuums van de Russische Nationale Opera zullen alle generaties in deze fantastische wereld doen rillen. De onvergetelijke muziek laat je in een magische sfeer vallen en laat je de dromen van je kindertijd herbeleven.

Ontdek al het moois van dit juweel van het klassieke repertoire, ideaal tijdens het kerstseizoen.

De Notenkraker in het World Forum Theater kan wegens de huidige omstandigheden rondom het coronavirus helaas geen doorgang vinden.
De voorstelling die op 13 januari 2022 zou plaatsvinden, wordt nu verplaatst naar 21 januari 2023. Je huidige tickets blijven geldig, dit geldt ook voor eventueel bijgeboekte pauze-arrangementen.
Let op: om verwarring te voorkomen, adviseren we je om zelf de datum op je ticket(s) en in je agenda aan te passen. We vertrouwen op je begrip.