Carmina Burana – Carl Orff

Aanvang:
24 jun 2022 20:00 uur
25 jun 2022 15:00 uur
25 jun 2022 20:00 uur

Door het hoge aantal Coronabesmettingen, en de maatregelen zoals door de Overheid aan ons opgelegd, zijn wij helaas genoodzaakt de voorstelling “Carmina Burana” te verplaatsen.

Deze maatregelen zijn hard voor de uitvoerende artiesten, onze branche, maar bovenal voor u, onze gewaardeerde bezoeker die de voorstellingen mogelijk maakt en die we graag van dienst zijn.
Wij hopen op uw begrip voor deze beslissing.

Een dergelijk grote productie, met internationale cast en professionele voorbereiding, laat zich niet heel gemakkelijk verplaatsten.

Toch is het ons gelukt om de voorstelling voor u om te boeken, op dezelfde dag van uitvoering, in dezelfde locatie, naar wij hopen zonder COVID maatregelen, in de periode juni / juli 2022.

Wij kunnen u dan ook melden dat uw ticket(s) geldig blijven, en toegang geven voor dezelfde voorstelling op de nieuwe datum u wordt hier verder over geïnformeerd door Eventim of de kassa van de desbetreffende locatie. We vragen u deze informatie af te wachten en nu geen contact met World Concerts, Eventim of de kassa van de locatie op te nemen.

Wij hopen zeer u op dat moment van dienst te zijn met een fantastische voorstelling!

Team World Concerts

Carmina Burana terug in Nederland

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een grootse uitvoering van de ‘Carmina Burana’. In 2019 trok deze concertreeks volle zalen en verbrak alle records. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ – tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan 130 musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was massaal. Uit enquêtes onder het publiek bleek het gezelschap te worden gewaardeerd met een 9,2. Een waardering om trots op te zijn! Een reprise in 2021 kon dan ook niet uitblijven. Van 1 t/m 20 december komt de Carmina Burana terug naar Nederland voor een beperkt aantal uitvoeringen.

Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de ‘Carmina Burana’, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten – als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk – het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn ‘Carmina Burana’ en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis. Het meest beroemde stuk uit de Carmina Burana is zonder twijfel ‘O Fortuna’. Het heeft anno 2020 een iconische status bereikt en is toegepast bij tientallen commercials, als basis voor hedendaagse hits en werd gebruikt bij films als Excalibur en The Doors. Dirigent Raymond Janssen presenteert tijdens zijn uitvoering van de Carmina Burana een overweldigende versie van dit spectaculaire nummer dat direct het hoogtepunt van het concert vormt.