•  
 •  
 •  
 •  

Theaterkalender

precedent
precedent
 • Hans Teeuwen - Echte Rancune

  11 maart 2017

  Miss India Holland 2017

  25 maart 2017

  Ciske de Rat

  2, 3, 5, 6 en 7 mei 2017

  Checkpoint

  13 mei 2017

  Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld 2017

  29 en 30 september 2017

  Hans Klok - House of Horror

  6 december 2017

 • West Side Story

  12 - 30 december 2017

suivant

Hans Teeuwen - Echte Rancune

11 maart 2017

Aanvang: 20.30
Kaarten: 
Eventim 0900-1353 (€ 0,45 p/m) / www.eventim.nl


Deze voorstelling is UITVERKOCHT!


REPRISE VAN ‘ECHTE RANCUNE’ in 2017

Voor iedereen die Hans’ nieuwste show ‘Echte Rancune’ nog niet heeft gezien, slechts een gedeelte ervan zag op Lowlands, het leuk vindt om de opnamen bij te wonen, een ander een mooi kado wil geven, of gewoon nog een keer graag wil:
Na de rap uitverkochte theatertour in Nederland en België afgelopen voorjaar, een optreden op Lowlands voor 20.000 toeschouwers in de zomer en een theatertour door Engeland dit najaar, is Hans Teeuwen met zijn cabaretprogramma ‘Echte Rancune’ begin 2017 opnieuw te zien in Nederland en België. Niet alleen in het theater, maar ook staat Teeuwen met ‘Echte Rancune’ in de Heineken Music Hall (AFAS Live).


ECHTE RANCUNE

Een bonte avond boordevol karaktermoord op belangrijke mensen en/of instituties.
Ook voor wijven. Verder gaat Hans zich kwetsbaar opstellen en eerlijk praten over zijn eigen zwakheden zoals narcisme en een hardnekkige softdrugsverslaving.
Ook voor wijven.


De kaartverkoop start zaterdag 19 november om 10:00 uur via www.eventim.nl Wilt u ook een hapje komen eten in ons theater restaurant? Dat kunt u direct bij uw ticket bestellen, graag tot ziens in World Forum Theater! 

Miss India Holland 2017

25 maart 2017

Aanvang: 20.00 uur
Kaarten: via Eventim 0900-1353 (45 cpm) of www.eventim.nl

De Miss India Holland Verkiezing is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 2003 wordt georganiseerd. Één van de doelen van de Miss India Holland Verkiezing is om de Hindoestaanse jonge dames een podium te bieden om zich te profileren en te presenteren. Deze Miss verkiezing heeft natuurlijk te maken met schoonheid, maar dat is slechts een onderdeel. De mogelijkheid voor de dames om hiervan te leren, een opstap te krijgen in hun carrière en de presentatie van de Hindoestaanse/Indiase cultuur is minstens zo belangrijk.


Klik hier voor de repetities van Miss India Holland!

Ciske de Rat

2, 3, 5, 6 en 7 mei 2017

Aanvang: 2, 3, 5 mei 19.30 uur, 6 mei 14.30 en 20.00 uur, 7 mei 14.00 uur (2017)
Prijzen:
vanaf €35
Tickets:
Eventim 0900 -1353 (€ 0,45 p/m) / www.eventim.nl


DANNY NEEMT AFSCHEID VAN CISKE
In 1984 stal Danny de Munk als Ciske de Rat de harten van het Nederlandse publiek. Meer dan twee miljoen bezoekers zagen destijds de film. In 2007 ging de gelijknamige musical in première, in aanwezigheid van toenmalig Koningin Beatrix. De voorstelling werd juichend ontvangen door publiek en pers en beleefde vervolgens een triomftocht van 2,5 jaar langs de Nederlandse theaters. De musical werd onderscheiden met maar liefst 7 Musical Awards.
 
Komend seizoen kruipt Danny de Munk nog eenmaal in de huid van Ciske. Hiermee neemt hij afscheid van de rol van zijn leven, in een volledig nieuwe productie van de musical. Ciske de Rat - de Musical  is een voorstelling die niet alleen het filmverhaal doet herleven, maar ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. En uiteraard de klassieker ‘Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen’ bevat.
 
Ciske is een Amsterdams straatschoffie. Zijn vader werkt op zee en zijn moeder (Ellen Evers) laat Ciske ’s avonds werken in een café. Wanneer zijn vader onverwachts de liefde vindt bij Tante Jans (Brigitte Nijman) lijkt Ciske eindelijk een moederfiguur in zijn leven te krijgen. Maar dan slaat het noodlot toe. Als Ciske’s beste vriend overlijdt en zijn moeder dat belachelijk maakt, brengt Ciske haar in een vlaag van woede om het leven.  Als volwassen man moet Cis leren te leven met die schuld en een manier vinden om een tweede kans in het leven te krijgen. Zal hij ooit de liefde vinden en durven te omarmen?
 
Het verhaal van de musical is gebaseerd op de complete trilogie van Piet Bakker en omvat - in een bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen - ook periodes uit de boeken Ciske Groeit Op en Cis De Man. Henny Vrienten componeerde de meeslepende muziek en André Breedland schreef het script. Paul Eenens, eerder verantwoordelijk voor de oorspronkelijke productie, ontwikkelt een geheel nieuwe regie. Voor de eveneens nieuwe choreografie
tekent Daan Wijnands.
 
De tijdloze en ontroerende oer-Hollandse musical over het jochie met zijn brutale streken en hart van goud is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam. Daarna maakt de voorstelling een tournee langs de grotere theaters in Nederland.
 
Met o.a. Danny de Munk, Brigitte Nijman en Ellen Evers

Checkpoint

13 mei 2017

Aanvang: 16.00 en 19.30

Prijs: €30

Tickets: www.24ticketsonline.nl

Beleef Checkpoint nu mee in het theater!

De meest spectaculaire en interactieve familievoorstelling van dit theaterseizoen. Een unieke belevenis die je niet snel zult vergeten. Voor het eerst in een beperkt aantal theaters komt Checkpoint naar jou toe…en hoe!

Doe mee met de presentator en het testteam. Misschien ben jij één van de velen die wordt uitgenodigd om mee te doen op het toneel. Zweef zelf mee met de hoovercrafttest, schiet mee met een zelfgemaakt paintball-kanon en til met een speciale constructie gemakkelijk drie vaders op! Doe mee met de ‘Klapper van de week’ en de ‘Kracht van veel’ en wat dacht je van ‘Lopen over water’ in de Maizena-race.

Maar in de zaal is er ook geen ontkomen aan: check mee hoe geluid zich verplaatst, ontwijk gigantische ringen van rook en ervaar hoe spectaculair de bliksem zich voortbeweegt.

Natuurlijk vindt in de Checkpoint theatershow de tweestrijd plaats tussen de jongens en de meisjes. In een zinderende wedstrijd waarin alle kinderen uit de zaal mee kunnen doen, zal duidelijk worden wie zich deze show winnaar mag noemen.

Durf jij het aan om naar Checkpoint Theater toe te komen?

 

Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld 2017

29 en 30 september 2017

Aanvang: 20.00

Kaarten: Eventim 0900-1353 (0,45 cpm) en www.eventim.nl

 

Het wordt zeker het balletfeest van 2017. Na een succesvolle, korte tournee vorig jaar, zal Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld dit jaar opnieuw zijn vleugels uitslaan in ons land en op vrijdag 29 en zaterdag 30 september in het World Forum Theater in Den haag te zien zijn.

 

Bekijk hier een prachtig filmpje van het Zwanenmeer!

 

Vorig jaar werd deze voorstelling van de Engelse topchoreograaf Derek Deane en het Shanghai Ballet juichend ontvangen door pers en publiek. De voorstelling maakte met 48 zwanen, twee tot driemaal zoveel als normaal, de slogan “met meer zwanen dan men kan tellen” waar. Maar daarbij werd ook de kwaliteit geprezen. De Volkskrant beloonde de voorstelling met 4 sterren en schreef onder meer: “choreograaf Derek Dean een Britse rot in het vak creëert een adembenemend gevarieerd geometrisch vormenspel: een zwanenzee!” Verder jubelde men: “Emotioneel… pure lyriek…virtuoos…bijzonder.” En een eerdere voorstelling van dit concept werd beloond met de kreet: “Dit is het Zwanenmeer zoals het moet zijn, maar zoals men het zelden ziet.”

Bij dit Grootste Zwanenmeer ter Wereld gaat groot echter samen met hoge kwaliteit. Deze productie is een initiatief van Stardust Theatre, die de Engelse topchoreograaf Derek Deane opdracht gaf zijn prachtige (ook in Londen bejubelde) versie van het Zwanenmeer in te studeren met het Shanghai Ballet. Zo was zijn Zwanenmeer onder andere te zien in The Royal Albert Hall.

In 2017 keert dit indrukwekkende en wonderschone balletepos terug naar Nederland. China toont hiermee aan dat het ook op het gebied van het klassieke ballet tot de wereldtop behoort en het Shanghai Ballet vleugels heeft gekregen!

Hans Klok - House of Horror

6 december 2017

Aanvang: 20.00
Kaarten: 
Eventim 0900-1353 (€ 0,45 p/m) / www.eventim.nl

 

Door het publiek omarmd

Wegens groot succes op 6 december terug in Den Haag

In de AD Top 3 van beste Theatershows 2016

Kroonluchters flikkeren….

Geesten dwalen over het toneel.

In de loge schiet een in het zwart geklede vrouw achter een gordijn.

Ergens klinkt het klaaglijk gehuil van een baby.

Vanuit de catacomben trekt een akelige mist omhoog...

 

Grote Illusionisten uit het verleden zijn op zoek naar Hans Klok ! Zij dulden hem niet in hun magische cirkel en willen alleenheerser blijven in hun ondoorgrondelijke rijk vol geheimen. Hans Klok is niet bang voor zijn rivalen. Gesteund door zijn mysterieuze bruiden gaat hij de strijd aan met de legendarische grootmeesters van weleer. De kaarten worden geschud….. en hoe! In een spel dat zijn weerga niet kent wordt Hans voortdurend belaagd door zijn bloeddorstige achtervolgers. Steeds neteliger worden de situaties waarbij zelfs de hulp van zijn circusvrienden onontbeerlijk is om Hans te redden uit de klauwen van zijn demonen. Wie wint dit macabere spel in Hans Klok’s House of Horror?

 

In tal van nieuwe illusies zien we hoe een onverschrokken Hans Klok de strijd aangaat. Het publiek – voor wie eveneens een bijzondere en actieve rol is weggelegd - zal in deze griezelversie een totaal nieuwe Hans Klok zien. Met revolutionaire projecties en speciale effecten wordt men meegezogen in een mystieke wereld waarin niets is wat het lijkt.

 

In Hans Klok’s House of Horror worden veel illusiegrenzen overschreden. Horror fans van jong tot oud worden op hun wenken bediend in deze grootschalige familieshow met freakachtige wezens als vampiers, heksen, trollen en andere onaardse creaturen. Internationaal bekroonde circusacts staan eveneens op het programma en uiteraard ziet u de “master of magic” zelf, in vele, vele gedaantes en verschijningen, die u nog heel lang zullen blijven achtervolgen. 

 

West Side Story

12 - 30 december 2017

Aanvang: 12 tot en met 30 december 20.00/14.00

Kaarten: Tickets zijn verkrijgbaar via Eventim Tickets 0900-1353 (€ 0,45 per minuut), bereikbaar 7 dagen per week van 10.00 uur tot 22.00 uur of via Eventim.nl

 

Zestig jaar na de wereldpremière keert de klassieke Broadway musical West Side Story voor slechts vier weken terug naar Nederland.


No. 1 ‘Greatest Musical of All Time’ - The Times

 

Vanaf de eerste noot tot de laatste adem is West Side Story wereldwijd een van de meest geliefde musicals en een van de grootste liefdesverhalen aller tijden. Het verhaal is nu nog net zo aangrijpend en actueel als tijdens de Broadway première, precies zestig jaar geleden. De musical behandelt nog altijd actuele thema’s als racisme, immigratie en wapenbezit. West Side Story, met de muziek van Leonard Bernstein en de liedteksten van Stephen Sondheim, wordt algemeen beschouwd als de beste musical ooit geschreven.

 

Het romantische verhaal van Shakespeare's Romeo en Julia wordt in West Side Story  verplaatst naar het New York City van de jaren vijftig. Tony en Maria zijn twee jonge geliefden, gevangen tussen twee strijdende straatbendes: de Jets en de Sharks. Hun strijd om te overleven in een wereld vol haat, geweld en vooroordelen is één van de meest innovatieve, hartverscheurende en relevante muzikale drama's van onze tijd.

 

West Side Story zit vol onvergetelijke songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘I Feel Pretty’ en ‘Somewhere’, wordt uitgevoerd door een bijzondere en energieke Amerikaanse cast en met de briljante oorspronkelijke Broadway choreografie van Jerome Robbins.

 

Muziek: Leonard Bernstein       

Teskt: Arthur Laurents         

Liedteksten: Stephen Sondheim

 

Gebaseerd op de originele productie van

Jerome Robbins