•  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Theaterkalender

precedent
precedent
 • Lord of the Dance: Dangerous Games

  1 en 2 november 2014

  Pasión de Buena Vista

  15 november 2014

  Bill Wyman

  16 november 2014

  Gregorian Winter Chants

  12 en 13 december 2014

   

   

  Tap Factory

  16 december 2014 t/m 4 januari 2015

  The New York Gospel Show

  21 t/m 23 december 2014

 • The American Country Legends

  10 en 11 januari 2015

  Jungle Book (6+)

  17 en 18 januari 2015

  Piet Piraatshow - De Kleine Dino

  15 februari 2015

  The Music of Queen

  6 t/m 8 maart & 13 t/m 15 maart 2015

   

  Nick Cave

  16 en 17 mei 2015

suivant

Lord of the Dance: Dangerous Games

1 en 2 november 2014

Michael Flatley’s Lord Of The Dance: Dangerous Games
Met gastoptreden van Michael Flatley

 

Op zaterdag 1 en zondag 2 november komt de klassieker Lord Of The Dance in een spectaculaire nieuwe enscenering naar het World Forum Theater in Den Haag.  De voorstelling Lord Of The Dance: Dangerous Games  is opnieuw gechoreografeerd en geregisseerd door Michael Flatley; met James Keegan, Morgan Comer en Mathew Smith als de Lords Of The Dance en een speciaal gastoptreden van Michael Flatley in zijn laatste optreden in Nederland.

Met dezelfde precisie en sensatie als het origineel is Lord Of The Dance: Dangerous Games voorzien van nieuwe enscenering, kostuums en choreografie. Met 40 van 's werelds meest vooraanstaande jonge performers geregisseerd door Michael Flatley en met nieuwe muziek van componist Gerard Fahy, combineert deze nieuwe uitvoering het beste van de traditie met alle opwinding van de nieuwe muziek en dans.

Lord Of The Dance: Dangerous Games opent op 1 september 2014 in het Londense Palladium. De tour omvat meer dan 200 optredens in 15 landen in de komende 18 maanden. Op 30 oktober 2014, bij de start van wereldtournee, vindt een speciale eenmalige voorstelling in de Wembley Arena plaats vanwege het unieke record van Lord Of The Dance als bestverkochte evenement ooit in de Wembley Arena.

Meer informatie: www.lordofthedance.com

 Aanvang:            1 november om 20.00 uur, 2 november om 14.30 uur
Prijzen:                € 65,00 / € 59,00 / € 49,00
Kaarten:             Ticketmaster 0900-300 1250 (€ 0,45 p/m) / www.ticketmaster.nl
Website:             www.lordofthedance.com

Pasión de Buena Vista

15 november 2014

Zwoele Cubaanse muziek met gepassioneerde dans

 

Kunt u deze winter wel wat passie en warmte gebruiken? De caraïbische muziek en de ritmische dans van de show Pasión de Buena Vista neemt u mee op een reis door Cuba.


 Muziek en dans dát weerspiegelt de mentaliteit van de Cubaanse bevolking. Bij de theatershow 'Pasión de Buena Vista' waant u zich midden in het zwoele nachtleven van dit prachtige land. Tijdens dit  indrukwekkende muziek- en dansspektakel gevend de artiesten, die bestaan uit een unieke mix topperformers uit het hart van Cuba, een fantastische performance. De tienkoppige band  speelt de diverse wereldberoemde muziekstijlen als rumba, mambo, cha cha cha, salsa en son. Door het authentieke decor met sfeervolle projectie wordt u op een unieke wijze deelgenoot van het ongekende temperament van dit Caraïbische eiland. U zult genieten van de heerlijke muziek en opzwepende dans die door Pasión de Buena Vista gebracht wordt met een onweerstaanbare charme en aanstekelijke humor.  Op veler verzoek komt het gezelschap voor één show naar het World Forum Theater. Laat de ‘Son’ stralen in november, aan  Passión de Buena Vista zal het niet liggen, zij brengen u met hun muziek en en exotische danseressen bekende en minder bekende Cubaanse salsa- en son-nummers als 'Oh Vida', 'Quizas-Quizas' en 'Chan Chan'.

 

Mis ’t niet, deze temperamentvolle muziekshow!

Meer informatie: www.pasion-de-buena-vista.com

Aanvang:     15.00 en 20.00 uur
Prijzen:       € 59,50 / € 52,50 / € 47.50
Kaarten:     via SEE TICKETS 0900-1353 (45 cpm) / www.seetickets.nl

Bill Wyman

16 november 2014

Legendarische ex-Stone BILL WYMAN treedt op in het World Forum Theater

Bill Wyman is, net als de rest van de Stones, nog “still rocking”. U heeft de kans om bij  één van zijn laatste concerten in Nederland te zijn! Op 16 november a.s. zal Wyman, samen met zijn band The Rythm Kings en special guest Mary Wilson van The Supremes, een legendarisch concert met vele herkenbare hits als Honky Tonk Women en I Put a Spell on You geven in het World Forum Theater Den Haag.

 

Als mede-oprichter van de Rolling Stones was Bill Wyman ruim 31 jaar dé basgitarist van deze legendarische rock band. Bill Wyman vestigde zich als één van de grootste bassisten in de rock & roll geschiedenis; samen met drummer Charlie Watts, behoorde hij tot een van de meest stoere ritmesecties in de populaire muziek. Ze waren de perfecte aanvulling op de theatrale performance van Mick Jagger en het gruizige gitaarwerk van Keith Richards. De rest is natuurlijk historie, the Stones zijn natuurlijk bekend als “World’s Greatest Rock & Roll Band”. Naast bassist was Wyman de co-writer van talloze Stones hits als Paint, It Black.

 

In ’93 stapt Wyman uit de Stones en vormt door de jaren verschillende bands, met o.a. Charlie Watts, Jimmie Page en Paul Rodgers totdat hij in 1997 samen met gitaristen Peter Frampton en Albert Lee de band The Rhythm Kings start.

 

Bill Wyman zal samen met de topmuzikanten van de The Rythm Kings en special guest Mary Wilson van The Supremes, wellicht een van zijn laatste concerten in Nederland geven en u kunt er bij zijn!

 

Een memorabel concert voor jong en oud waarin vele hits als Honky Tonk Women, I Put a Spell on You, You Never Can Tell zorgen voor een ongekend “back-to” feestje.

 

Boek uw tickets nu!

Meer informtie: www.billwyman.com


Aanvang:        15.00 uur
Prijzen:           € 65,00 / € 57.50 / € 52,50
Kaarten:         via SEE TICKETS 0900-1353 (45 cpm) / www.seetickets.nl

Gregorian Winter Chants

12 en 13 december 2014

 

 

Voor het eerst komt de wereldberoemde groep GREGORIAN met special guest Amelia Brightman  en het betoverende repertoire Winter Chants naar Nederland. De prachtige chants die GREGORIAN brengt zijn vertolkingen van populaire muziek, klassiek, rock en pop tot traditionele en moderne Kerst songs. Een ultieme manier om in de Kerststemming te komen!

 

Medio december kunt u in Nederland voor het eerst genieten van de prachtige chants van het wereldberoemde gezelschap GREGORIAN. Samen met een vocaal talent uit de muzikale familie Brightman; Amelia zullen zij u betoveren met een prachtig repertoire dat naast klassiek, pop en rock ook uit traditionele en moderne kerst songs bestaat.

 

Door de vindingrijkheid van GREGORIAN bestaat hun repertoire inmiddels over meer dan 200 songs; waaronder klassiek, zoals Carl Orff en pophits van de afgelopen 40 jaar, tot hedendaagse rock acts als Metallica, Coldplay en U2. De kracht van GREGORIAN is dat deze muziek in volledige harmonie bij elkaar past. U wordt meegevoerd op bekende melodieën met een compleet nieuw geluid in een tijdloze wereld van het Gregoriaans.

 

In de afgelopen jaren hebben in ruim 25 landen, meer dan 2 miljoen bezoeker genoten van de concerten van GREGORIAN. Op een unieke wijze vertolken zij een gamma aan songs in het Gregoriaans. In haar show Winter Chants combineert de cast de op theatraal Gregoriaanse wijze gezongen pop en rock songs met een variëteit aan kerstsongs in de lijn van ENIGMA.

Een prachtig exclusief concert voor jong en oud om volledig in de kerststemming te komen!

Meer informatie:    www.gregorian.de

 

Aanvang:                20.00 uur
Prijzen:                   € 59,50 / € 52,50 / € 47,50
Kaarten:                 SEE Tickets 0900-300 1353 (€ 0,45 p/m) / www.seetickets.nl

Tap Factory

16 december 2014 t/m 4 januari 2015

Tap Factory
Een fenomenale mix van tap-dance, percussie, acrobatiek en humor.

 

Voeg de veelzijdige kwaliteiten uit top shows als Stomp, Tap Dogs en The Blue Man Group samen en je hebt TAP FACTORY, een dansspektakel van wereldklasse! De internationale tapproductie 'Tap-Factory' komt, na uitverkochte tournees door Europa en Zuid-Amerika, exclusief voor enkele shows naar Nederland!

 

Al tappend en dansend vloog Fred Astaire in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw over het witte doek. Maar de tapdans bestaat al lang niet meer uit die traditionele, klassiek ogende choreografieën van die tijd. Onuitputtelijke ritmes, gespierde dansers, opzwepende percussie, razendsnel voetenwerk en adembenemende acrobatiek overgoten met een flinke dosis humor is de nieuwe graadmeter! 

 

De internationale cast van Tap Factory, bestaande uit 's werelds meest getalenteerde tapdansers en muzikanten, verenigt zich in een energieke mix van dans, live percussie en komedie. De prachtige, stoere, mannelijke dansers vertonen, in een visueel overdonderend, industrieel decor, hun dynamische en bruisende kunsten. Hun voeten leiden, in een choreografie van de Franse Vincent Pausanias, een eigen leven, terwijl de slagwerkers hartstochtelijk zorgen voor stampende begeleiding. Het publiek kan bijna niet stil blijven zitten en valt van de ene ritmische verbazing in de andere, terwijl de acrobaten de zwaarte- en spierkracht tarten. De performers in deze virtuoze show zijn heer en meester in verschillende wervelende dansdisciplines als tapdance, breakdance, hiphop en (lucht)acrobatiek.

 

Met de Tap Factory verwezenlijkt de Franse regisseur en choreograaf Vincent Pausanias eindelijk zijn droom. Hij danste ruim 18 jaar bij de Parijse Opera en het Lido, maar tap is zijn grote liefde. Hij ging op zoek naar de beste dansers, acrobaten, muzikanten en circusartiesten en realiseerde een veelzijdige tapshow die zijn weerga niet kent. Voor de extreem getalenteerde cast wist hij onder meer de wereldkampioenen tap Gilles Guenat en Dorel Surbeck te strikken. Tap Factory moest echter meer zijn dan alleen een voorstelling met tapdans. De dansers vertolken de medewerkers van een fabriek en met humoristische interacties, spectaculaire acrobatiek en opzwepende dansacts ontspint zich een beeldend verhaal zonder woorden. De explosieve combinatie van alle muzikale en ritmische ingrediënten in Tap Factory zorgt voor een waanzinnig temperamentvolle avond uit voor jong en oud!

 

Meer informatie:    www.tapfactory.com

 

Aanvang:                20.00 uur.

                               20 december en 4 januari om 15.00 uur

                               26 en 28 december om 15.00 uur en 20.00 uur.

Prijzen:                   €85,00 (VIP) / €65,00 / € 59,50 / € 52,50 / € 47,50

Kaarten:                 SEE Tickets 0900-300 1353 (€ 0,45 p/m) / www.seetickets.nl

 

The New York Gospel Show

21 t/m 23 december 2014

The New York Gospel Show

 

Swingen in het World Forum Theater

 

Een geweldige “Feel Good” avond met krachtige gospels als ‘Amazing Grace’ en hemelse hits als ‘I will follow him’ en ‘Oh Happy Day’.  Laat de Kerst dit jaar maar komen met deze swingende show!

 

Deze decembermaand gaan de voeten van de vloer en is het genieten bij The New York Gospel Show. De energieke  cast, die velen al kennen van  de populaire  Sweet Soul Music Revue, hebben weer een juweeltje gecreëerd met deze Gospel show.   In een verrassend sfeervol  decor , brengen de fantastische artiesten u een programma waarmee u alvast in de Kerststemming komt. Een feest van herkenning tijdens deze swingende hit-show. Naast  de oorspronkelijke en meer populaire gospels als ‘Oh Happy Day’ en ‘Ain’t no mountain high enough’ zijn er voor deze gelegenheid  speciaal enkele prachtige kerstsongs aan het repertoire toegevoegd.

Een indrukwekkende show voor de hele familie, zeker wanneer u getrakteerd wordt op songs als ‘Merry Christmas’ en ’Jingle Bells’. 

 

De decembermaand wordt onvergetelijk na het bezoeken van deze feel-good Gospel Show vol muzikale explosies die geschikt is voor het hele gezin. Boek snel uw tickets,  want The New York Gospel Show is alleen van 21 t/m 23 december te zien in Nederland!

 

Meer informatie:    www.newyorkgospelshow.nl

 

Aanvang:                20.00 uur

Prijzen:                   € 59,50 / € 52,50 / € 47,50

Kaarten:                 SEE Tickets 0900-300 1353 (€ 0,45 p/m) / www.seetickets.nl

 

The American Country Legends

10 en 11 januari 2015

The American Country Legends

 

Pure Country en West Coast met special guest ‘Johnny Cash’ – featuring Clive John

 

Deze geweldige feel-good Country show,  waarin Clive John een ode brengt aan country legende Johnny Cash “The Man in Black” is een aanrader voor iedereen die van pure country en bekende West Coast songs houdt. De internationale top cast neemt u mee op een muzikale trip naar het land met de onbegrensde mogelijkheden en natuurlijk de vele hits uit Nashville Tennessee.

 

De show The American Country Legends is, naast een ode aan grote Country en West Coast artiesten, ook een feest van herkenning met hits van The Eagles, Linda Ronstadt, Willie Nelson, Garth Brooks, Bonnie Raitt, Emmylou Harris, Don Williams en Creedence Clearwater Revival. Clive John zal een speciaal eerbetoon brengen aan de muziek en legende Johnny Cash. Clive weet met zijn stemgeluid een ongeëvenaarde performance van  “The Man in Black” neer te zetten. Volgens kleindochter Rosanne Cash: “Clive’s gelijkenis is gewoon griezelig”.

 

Country mag weer! Nu krijgt u de kans om hier ook live van te genieten. De 11 internationale artiesten van deze show voeren u mee naar de wereld van de (hedendaagse) countrymuziek van Dolly Parton, Kenny Rogers, Shania Twain en Garth Brookes en vele ‘Grammy-Award winning’ nummers zoals ‘Divorce’ en ‘Man, I feel like a Woman’. Kortom een heerlijke muziekshow die de ware Country & Western liefhebber natuurlijk niet mag missen!

 

Meer informatie:   www.americancountrylegends.nl

 

Aanvang:               10 januari om 20.00 uur en 11 januari om 15.00 uur

Prijzen:                   € 59,50 / € 52,50 / € 47,50

Kaarten:                 SEE Tickets 0900-300 1353 (€ 0,45 p/m) / www.seetickets.nl

Jungle Book (6+)

17 en 18 januari 2015

Jungle Book is gebaseerd op de bekende oerwoudverhalen van Rudyard Kipling over Mowgli en zijn vrienden Baloo de beer en panter Bagheera. Voor deze familiemusical werd het verhaal verrijkt met ‘Bollywood’-elementen zoals kleurrijke kostuums en swingende Indiase muziek.

Parool noemt deze Jungle Book “een aanrader”. Theaterkrant vindt het “een aangenaam feestelijke voorstelling, meeslepend en ontroerend” en volgens Trouw is het “een genot om Mowgli elegant en krachtig te zien springen, zo hoog dat hij bijna vliegt”. Kortom: “Jungle Book is een succes” aldus 1eRang.nl.

Jong en oud genoten afgelopen seizoen avond aan avond van deze musical. Door de volle zalen en enthousiaste publieksreacties heeft producent OpusOne besloten deze voorstelling nu ook in uw theater te spelen. Met onder meer Fred Butter als Baloo en Roberto de Groot als Bagheera.

Regie: Frans Schraven
Muziek: Ton Scherpenzeel
Teksten: Coot van Doesburgh

Meer informatie: www.opusone.nl

Aanvang:        13.00 en 16.00 uur
Prijzen:           € 15,00
Kaarten:         via SEE TICKETS 0900-1353 (45 cpm) / www.seetickets.nl

Piet Piraatshow - De Kleine Dino

15 februari 2015

< START KAARTVERKOOP MAANDAG 23 JUNI >

Tijd om de ooglapjes weer uit de kast te halen, want de populairste piraat van Nederland en Vlaanderen ruilt de planken van de Scheve Schuit weer in voor die van het theater. De nieuwe Piet Piraatshow: De kleine dino komt eraan! Samen met Stien Struis, Steven Stil en Berend Brokkenpap, beleeft Piet Piraat weer een geweldig avontuur – een prehistorisch avontuur zelfs!

 

Piet Piraat en zijn maatjes zijn bezig proviand in te slaan voor een nieuwe reis. Plots stuiten onze vrienden op een reuzenei. Zo’n groot ei hebben ze nog nooit gezien en van wie zou het zijn? Berend wil het meenemen om er een reuzenomelet van te maken. Maar dan breekt het ei en verschijnt er ….een kleine dino! Dat is het begin van een grappig, maar ook bijzonder spannend verhaal. Kunnen de piraten de kleine dino terug bij zijn mama brengen?

 

Kom samen met je piratenvrienden en vriendinnen kijken naar een fantastische show vol verrassingen en de leukste piratenliedjes!

 

Meer informatie: www.studio100.nl


Aanvang:      14.00 uur 
Prijzen:         € 18,00 / € 16,00 / € 14,00
Kaarten:       via SEE Tickets 0900-1353 (45 cpm) / www.seetickets.nl
Leeftijd:       vanaf 3 jaar

The Music of Queen

6 t/m 8 maart & 13 t/m 15 maart 2015

 

The Music of Queen

 

Prachtig eerbetoon aan Freddie Mercury en Queen door Joseph Clark

 

In navolging op het succes van Joseph Clark in ‘The Queen Experience - Gelredome’ volgen dit seizoen eindelijk weer enkele eersteklas concerten van hem in Nederland met de grandioze muziek van Queen!

 

Kunt u niet genoeg krijgen van de geweldige muziek en de talloze hits van Freddie Mercury en de legendarische popgroep Queen. Komend seizoen wordt er weer een groots muzikaal en visueel spektakel opgezet waarbij de vele hits van hen de revue passeren. Van 'Don't Stop Me Now', 'Somebody To Love', 'We Are The Champions', 'Radio Ga Ga', 'I Want To Break Free' tot 'Bohemian Rhapsody', Joseph Clark en zijn band zullen het allemaal brengen in de theatershow The Music of Queen.

 

Leadzanger van ‘The Music of Queen’ en ster van de show is de van oorsprong Amerikaanse  Joseph Clark. Tien jaar geleden startte Clark met toeren door heel de wereld met het repertoire van Queen en nam hij zelfs enkele albums op met stukken van de legendarische rockformatie. Joseph, die wat betreft zang  een verbluffende gelijkenis vertoont met Freddie Mercury, weet op sublieme wijze samen met zijn band, de sfeer op te roepen van de Queen concerten van weleer met Brian May, John Deacon en Roger Taylor. De beroemde krant The Times noemde zijn prestaties op het podium fenomenaal!

 

Als Queen fan en muziekliefhebber mag u ‘The Music of Queen’ niet missen!

 

Meer informatie:   www.tqe-ontour.com

 

Aanvang:                20.00 uur, zondag om 15.00 uur

Prijzen:                   €65,00 / € 59,50 / € 52,50 / € 47,50

Kaarten:                 SEE Tickets 0900-300 1353 (€ 0,45 p/m) / www.seetickets.nl

Nick Cave

16 en 17 mei 2015

Op zaterdag 16 en zondag 17 mei geeft Nick Cave twee solo optredens in het World Forum Theater in Den Haag. De voorverkoop voor deze concerten begint op vrijdag 3 oktober om 10.00 uur. 

“The aim is to try to create a unique show – something special and out of the ordinary” -- Nick Cave

Nick Cave kondigt voor het voorjaar van 2015 een aantal bijzondere solodata in Europa aan. Volgend op de al aangekondigde solotour in Australië in oktober en november van dit jaar, brengen deze speciale en intieme concerten Cave naar een aantal van de meest statige theaters en concertzalen in Europa, waaronder Moskou en St. Petersburg. In Nederland doet hij op 16 en 17 mei het Haagse World Forum Theater aan.

Cave wordt tijdens deze solo-optredens bijgestaan door Warren Ellis (gitaar/viool/mandoline/loops), Martyn Casey (bas), Thomas Wydler (drums) en Barry Adamson (toetsen/xylofoon) en brengt een selectie van nummers uit zijn omvangrijke oeuvre waaronder het recente Nick Cave & The Bad Seeds album 'Push The Sky Away'.

Meer informatie: www.mojo.nl/nickcave

Aanvang:     20.00 uur
Prijzen:       € 79,00 / € 69,00 / € 59,00
Kaarten:      Ticketmaster 0900-300 1250 (€ 0,45 p/m) / www.ticketmaster.nl


Extra informatie kaartverkoop
De kaartverkoop voor deze concerten start op 3 oktober a.s. om 10.00 uur.

Op uitdrukkelijk verzoek van de artiest worden de kaarten voor de Nick Cave concerten uitsluitend op naam verkocht. Dat betekent dat de kaarten niet door te verkopen zijn en alle fans evenveel kans hebben om voor de door de band en organisator vastgestelde prijs het concert te kunnen bezoeken.

Zorg er voor dat je bij het kopen van de kaarten ook de namen bij de hand hebt van de mensen met wie je naar het concert gaat. Dat moeten de namen zijn zoals ze op het identiteitsbewijs staan. Ga naar www.mojo.nl/kvkopnaam voor meer info.