•  
 •  
 •  
 •  

Theaterkalender

precedent
precedent
 • Maya Show

  4 februari 2017

  Hans Teeuwen - Echte Rancune

  11 maart 2017

  Miss India Holland 2017

  25 maart 2017

  Ciske de Rat

  2, 3, 5, 6 en 7 mei 2017

  Checkpoint

  13 mei 2017

  West Side Story

  12 - 30 december 2017

suivant

Maya Show

4 februari 2017

Aanvang: 13:30 uur

Duur: circa 75 minuten

Prijzen: € 20,00 / € 22,50 / € 25,00 / € 27,50

Leeftijd: 2+

Kaarten: Eventim 0900-1353 (€ 0,45 p/m) www.eventim.nl

 

Dit seizoen komt Maya tot leven in de allereerste theatershow ‘Maya en de Pollenbollen’.  Maya heeft een verrassingsfeest voor Willy georganiseerd. Hij is jarig! Maar zelf is hij dat een beetje vergeten. Maya heeft Willy om heerlijke pollenbollen gestuurd om een verjaardagstaart te versieren. Maar op de terugweg verliest hij er een paar. Maya en Willy gaan op pad om de pollenbollen terug te vinden.  Onderweg komen ze Flip, Beatrice, Ben, maar ook …Tekla tegen. Als dat maar goed afloopt.

 

Ga mee met jouw grappigste bijenvriendjes op hun spannende zoektocht in deze allereerste live show van de bekendste televisiebij: “Maya en de pollenbollen”.

 

Vergeet niet met de knutselplaat een mooie bloemenkroon te maken en op te zetten tijdens de show. Het is heel belangrijk dat de kinderen hem dragen, want dan maken ze kans op een superleuk merchandise pakket van Maya! De knutselkroon is te downloaden op www.studio100.com/mayabloemenkroon

 

Hans Teeuwen - Echte Rancune

11 maart 2017

Aanvang: 20.30
Kaarten: 
Eventim 0900-1353 (€ 0,45 p/m) / www.eventim.nl


REPRISE VAN ‘ECHTE RANCUNE’ in 2017

Voor iedereen die Hans’ nieuwste show ‘Echte Rancune’ nog niet heeft gezien, slechts een gedeelte ervan zag op Lowlands, het leuk vindt om de opnamen bij te wonen, een ander een mooi kado wil geven, of gewoon nog een keer graag wil:
Na de rap uitverkochte theatertour in Nederland en België afgelopen voorjaar, een optreden op Lowlands voor 20.000 toeschouwers in de zomer en een theatertour door Engeland dit najaar, is Hans Teeuwen met zijn cabaretprogramma ‘Echte Rancune’ begin 2017 opnieuw te zien in Nederland en België. Niet alleen in het theater, maar ook staat Teeuwen met ‘Echte Rancune’ in de Heineken Music Hall (AFAS Live).


ECHTE RANCUNE

Een bonte avond boordevol karaktermoord op belangrijke mensen en/of instituties.
Ook voor wijven. Verder gaat Hans zich kwetsbaar opstellen en eerlijk praten over zijn eigen zwakheden zoals narcisme en een hardnekkige softdrugsverslaving.
Ook voor wijven.


De kaartverkoop start zaterdag 19 november om 10:00 uur via www.eventim.nl Wilt u ook een hapje komen eten in ons theater restaurant? Dat kunt u direct bij uw ticket bestellen, graag tot ziens in World Forum Theater! 

Miss India Holland 2017

25 maart 2017

Aanvang: 20.00 uur
Kaarten: via Eventim 0900-1353 (45 cpm) of www.eventim.nl


Ciske de Rat

2, 3, 5, 6 en 7 mei 2017

Aanvang: 2, 3, 5 mei 19.30 uur, 6 mei 14.30 en 20.00 uur, 7 mei 14.00 uur (2017)
Prijzen:
vanaf €35
Tickets:
Eventim 0900 -1353 (€ 0,45 p/m) / www.eventim.nl


DANNY NEEMT AFSCHEID VAN CISKE
In 1984 stal Danny de Munk als Ciske de Rat de harten van het Nederlandse publiek. Meer dan twee miljoen bezoekers zagen destijds de film. In 2007 ging de gelijknamige musical in première, in aanwezigheid van toenmalig Koningin Beatrix. De voorstelling werd juichend ontvangen door publiek en pers en beleefde vervolgens een triomftocht van 2,5 jaar langs de Nederlandse theaters. De musical werd onderscheiden met maar liefst 7 Musical Awards.
 
Komend seizoen kruipt Danny de Munk nog eenmaal in de huid van Ciske. Hiermee neemt hij afscheid van de rol van zijn leven, in een volledig nieuwe productie van de musical. Ciske de Rat - de Musical  is een voorstelling die niet alleen het filmverhaal doet herleven, maar ook laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. En uiteraard de klassieker ‘Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen’ bevat.
 
Ciske is een Amsterdams straatschoffie. Zijn vader werkt op zee en zijn moeder (Ellen Evers) laat Ciske ’s avonds werken in een café. Wanneer zijn vader onverwachts de liefde vindt bij Tante Jans (Brigitte Nijman) lijkt Ciske eindelijk een moederfiguur in zijn leven te krijgen. Maar dan slaat het noodlot toe. Als Ciske’s beste vriend overlijdt en zijn moeder dat belachelijk maakt, brengt Ciske haar in een vlaag van woede om het leven.  Als volwassen man moet Cis leren te leven met die schuld en een manier vinden om een tweede kans in het leven te krijgen. Zal hij ooit de liefde vinden en durven te omarmen?
 
Het verhaal van de musical is gebaseerd op de complete trilogie van Piet Bakker en omvat - in een bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen - ook periodes uit de boeken Ciske Groeit Op en Cis De Man. Henny Vrienten componeerde de meeslepende muziek en André Breedland schreef het script. Paul Eenens, eerder verantwoordelijk voor de oorspronkelijke productie, ontwikkelt een geheel nieuwe regie. Voor de eveneens nieuwe choreografie
tekent Daan Wijnands.
 
De tijdloze en ontroerende oer-Hollandse musical over het jochie met zijn brutale streken en hart van goud is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam. Daarna maakt de voorstelling een tournee langs de grotere theaters in Nederland.
 
Met o.a. Danny de Munk, Brigitte Nijman en Ellen Evers

Checkpoint

13 mei 2017

Aanvang: 16.00

Prijs: €30

Tickets: www.24ticketsonline.nl

Beleef Checkpoint nu mee in het theater!

De meest spectaculaire en interactieve familievoorstelling van dit theaterseizoen. Een unieke belevenis die je niet snel zult vergeten. Voor het eerst in een beperkt aantal theaters komt Checkpoint naar jou toe…en hoe!

Doe mee met de presentator en het testteam. Misschien ben jij één van de velen die wordt uitgenodigd om mee te doen op het toneel. Zweef zelf mee met de hoovercrafttest, schiet mee met een zelfgemaakt paintball-kanon en til met een speciale constructie gemakkelijk drie vaders op! Doe mee met de ‘Klapper van de week’ en de ‘Kracht van veel’ en wat dacht je van ‘Lopen over water’ in de Maizena-race.

Maar in de zaal is er ook geen ontkomen aan: check mee hoe geluid zich verplaatst, ontwijk gigantische ringen van rook en ervaar hoe spectaculair de bliksem zich voortbeweegt.

Natuurlijk vindt in de Checkpoint theatershow de tweestrijd plaats tussen de jongens en de meisjes. In een zinderende wedstrijd waarin alle kinderen uit de zaal mee kunnen doen, zal duidelijk worden wie zich deze show winnaar mag noemen.

Durf jij het aan om naar Checkpoint Theater toe te komen?

 

West Side Story

12 - 30 december 2017

Aanvang: 12 tot en met 30 december 20.00/14.00

Kaarten: Tickets zijn verkrijgbaar via Eventim Tickets 0900-1353 (€ 0,45 per minuut), bereikbaar 7 dagen per week van 10.00 uur tot 22.00 uur of via Eventim.nl

 

Zestig jaar na de wereldpremière keert de klassieke Broadway musical West Side Story voor slechts vier weken terug naar Nederland.


No. 1 ‘Greatest Musical of All Time’ - The Times

 

Vanaf de eerste noot tot de laatste adem is West Side Story wereldwijd een van de meest geliefde musicals en een van de grootste liefdesverhalen aller tijden. Het verhaal is nu nog net zo aangrijpend en actueel als tijdens de Broadway première, precies zestig jaar geleden. De musical behandelt nog altijd actuele thema’s als racisme, immigratie en wapenbezit. West Side Story, met de muziek van Leonard Bernstein en de liedteksten van Stephen Sondheim, wordt algemeen beschouwd als de beste musical ooit geschreven.

 

Het romantische verhaal van Shakespeare's Romeo en Julia wordt in West Side Story  verplaatst naar het New York City van de jaren vijftig. Tony en Maria zijn twee jonge geliefden, gevangen tussen twee strijdende straatbendes: de Jets en de Sharks. Hun strijd om te overleven in een wereld vol haat, geweld en vooroordelen is één van de meest innovatieve, hartverscheurende en relevante muzikale drama's van onze tijd.

 

West Side Story zit vol onvergetelijke songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘I Feel Pretty’ en ‘Somewhere’, wordt uitgevoerd door een bijzondere en energieke Amerikaanse cast en met de briljante oorspronkelijke Broadway choreografie van Jerome Robbins.

 

Muziek: Leonard Bernstein       

Teskt: Arthur Laurents         

Liedteksten: Stephen Sondheim

 

Gebaseerd op de originele productie van

Jerome Robbins