•  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bestemming

 •  
 •  
 •  
 •  

The Hague, the city that makes you think

In Nederland, vlak aan zee, ligt een stad met allure. De stad van kroning en regering. Van ambassades en gerechtshoven. Van Vermeer en Mondriaan. Een stad die bruist van energie maar ook voorname rust kan uitstralen. Smaakvol en sophisticated.

Een veilige en schone stad, waar mensen praten mét elkaar en geven om elkaar. En waar je makkelijk een praatje maakt op straat.

Een stad waar surfdudes naast ambassadrices borrelen op het brede strand. Vriendelijk en relaxed. Met een gezellige binnenstad, waar je op één van de vele terrasjes de Minister President tegen het lijf kunt lopen. Ontspannen met een biertje.

De stad die “ the other Dutch capital” wordt genoemd. Waar wordt geregeerd en geconfereerd. En nagedacht op het hoogste niveau. Waar onderhandeld wordt door diplomaten en gedebatteerd door regeringsleiders. Het is de internationale stad van vrede en recht. Van het Internationaal Strafhof, waar steeds vaker alle ogen van de wereld op zijn gericht.

Dat is de stad die alles heeft om uw congres te laten slagen. Met twee vliegvelden om de hoek en vele prachtige congreslocaties, van Jugendstil tot ultramodern, waar men gewend is om dagelijks bezoek van het hoogste niveau, op het hoogste niveau te ontvangen.

Een stad met sterrenrestaurants en vele beachclubs. Waar je de lekkerste vis eet. Zo uit de zee. Een stad vol architectuur en een bruisende strandcultuur.

De stad waar helder nadenken, net zo natuurlijk is als de frisse westenwind. Een compacte wereldstad waar de klant koning is en de koningin vaak klant. Dat is Den Haag. De stad die je aan het denken zet.

2013
2013 is voor Den Haag een bijzonder jaar omdat het Vredespaleis, het icoon van de internationale stad van vrede en recht, 100 jaar bestaat.  Niemand minder dan VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, feliciteert Den Haag met deze belangrijke mijlpaal. Bekijk hier zijn speech.

The Hague makes you think

Our beaches make you think
Driedelig pak uit. Wetsuit aan. Vanuit de stad sta je binnen een kwartiertje met je voeten in het zand op ons brede strand. Den Haag heeft dan ook een echte beachcultuur met een eigen surfdorpje waar je lessen in kiten en surfen kunt volgen bij echte surfdudes. Maar je hoeft je natuurlijk niet perse in te spannen. Je kunt er ook heerlijk ontspannen. Ga een drankje drinken bij een van de vele hippe strandpaviljoens bijvoorbeeld. Lekker borrelen na een dag confereren of naar een van de vele strandparty’s. Den Haag aan zee heeft alles om je zinnen te verzetten en een frisse wind door je gedachten te laten gaan.

Our style makes you think
Den Haag is van oudsher de stad van Nederlandse regeringen en vorsten: ook de huidige koningin Beatrix en kroonprins Willem Alexander hebben Den Haag als residentie gekozen. En dat brengt verplichtingen met zich mee. Den Haag zorgt er  voor dat de stad stijlvol blijft en goed onderhouden wordt. Noblesse oblige.
Den Haag heeft een eigens stijl. Met brede lanen, weidse pleinen en voorname architectuur. Het is een schone stad met een autovrije binnenstad. Je kunt er heerlijk koffie drinken en lunchen of genieten van een originele high tea. Er zijn unieke winkels, mooie hofjes en Den Haag staat vol met mooie huizen in Jugendstill. Den Haag is in alle opzichten beschaafd, zonder saai te worden.


Our heritage of Peace and Justice makes you think
Den Haag staat van oudsher bekend als de stad van vrede en recht. Zo vond er al in 1899 de eerste Vredesconferentie plaats op initiatief van Tsaar Nicolaas II. Nu, ruim een eeuw later is Den Haag, na New York, de belangrijkste stad voor de Verenigde Naties.
Den Haag heeft naast vele ambassades maar liefst zeven VN instanties binnen de stadsgrenzen, zoals het spraakmakende internationale gerechtshof dat net als het Permanente Hof van Arbitrage gevestigd is in het Vredespaleis.
Daarnaast is Den Haag de stad van Eurojust, Europol en het ICC. Organisaties die de hele wereld aan het denken zetten.
Den Haag is het kloppend hart van een omvangrijke en bruisende internationale gemeenschap. Een plaats waar mensen en meningen bij elkaar komen. En besluiten worden genomen. Geen wonder dat Den Haag een grote aantrekkingskracht heeft op bijzondere en belangrijke congressen.

A congress in The Hague makes you think
Den Haag is al eeuwen een plaats waar prominente mensen bij elkaar komen om van gedachten te wisselen en beslissingen te nemen. De hele stad is ingericht op nadenken op hoog niveau. Of het nu gaat om onze comfortabele hotels, de beveiliging, de unieke bereikbaarheid per vliegtuig of onze congreslocaties; Den Haag is zo georganiseerd dat het u aan niets ontbreekt. De frisse zeewind clears the mind en doet de rest. Geen wonder dat zoveel congressen slagen in Den Haag.
De gemeente Den Haag, het Convention Bureau en de plaatselijke hotels houden de sterke internationale reputatie van Den Haag als prominente congreslocatie graag hoog met hoogwaardige faciliteiten van een ongekende diversiteit. Den Haag heeft beroemde internationale congrescentra, echte paleizen, karakteristieke theaters en hypermoderne zalen. Maar ook kleinschalige, creatieve locaties vol sfeer. U kunt zelfs op ons strand een congres houden. Geen betere plaats om uw hoofd leeg te maken voor nieuwe briljante ideeën. Er is een groot aanbod van uitstekende hotels in alle categorieën, waar gedreven vakmensen de kwaliteit van uw verblijf en het welslagen van uw congres als hun grootste uitdaging zien. En dat moet u aan het denken zetten.

Our culture makes you think
Den Haag en schilderkunst zijn door de eeuwen heen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is de stad van Johannes Vermeer en de zeezichten van Mesdag. U vindt er schilderijen van Rembrandt van Rijn, maar ook de befaamde Victory Boogie Woogie van Mondriaan en topstukken van andere grote Hollandse meesters. Kunst die mensen aan het denken en aan het dromen zet. Daarnaast is Den Haag de stad van Het Nederlands Dans Theater; de nummer één in de wereld op het gebied van moderne dans en het Residentieorkest met haar overwegend klassieke programmering. Daarbij komt dat Den Haag dé popstad van Nederland is. In Den Haag raakt u niet snel verveeld.